Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamislite da želite kuću priključiti na strujnu energetsku mrežu, a HEP vam opali cijenu priključka preko pola milijuna kuna. Upravo to se dogodilo Miroslavu Tomaševiću iz Generalskog Stola, nakon što je zatražio priključak na 70-godina star objekat, koji je u međuvremenu obnovio.


'Prvo sam mislio da je tiskarska pogreška, da su jednu ili dvije nule stavili previše. Kada su mi rekli da je isprint valjan, pomislio sam da se netko šali', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Tomašević, kojem je HEP za uslugu priključka na svoju energetsku mrežu poslali cjenik s izlaznom cifrom od nevjerojatnih 470 tisuća kuna,, i to bez PDV-a. S današnjim državnim nametima ta cijena se penje na vrtoglavih 578 tisuća kuna!

Vezani članci Dubrovnik: Zbog nestanka struje ne radi većina objekata na Pilama (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) - 2 Turistički biser Jadrana skoro cijeli dan bez struje: Ugostitelji se žale da im je posao patio, pa ih gradonačelnik prozvao Obitelj Sruk i računi za struju (Foto: Provjereno) Četiri godine prepucavanja i tužbi bez pomaka: Zbog računa za struju morali su prodati sve što su imali

Tomašević kaže kako se odlučio obratiti medijima s obzirom na pisanja o rastrošnosti državnih institucija i poduzeća. HEP je u ponudi naveo kako bi za priključak objekta trebalo do njega izgraditi dva kilometra otcjepnog dalekovoda, napraviti trafostanicu, dok bi sam priključak zapravo koštao 10.000 kuna. 'Nisam nacionalist, ali ne mogu ne primijetiti da su se Srbima povratnicima dalekovodi povlačili i po desetak kilometara, a meni ne mogu niti taj jedan', pojadao se Tomašić, koji je dragovoljac Domovinskog rata te bivši specijalac sa statusom ratnog vojnog invalida.

Ogorčen za što se borio u Domovinskom ratu, Tomašić je otkrio i još jednu skandaloznu činjenicu - dečki iz Elektre ponudili su mu napraviti priključak za 40.000 kuna, ali 'na crno'. 'Eto za kakvu smo se državu borili', zaključio je ogorčeni Tomašević.