Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HEP je na pressici izvijestio kako će do 2015. godine smanjiti broj zaposlenih za 3.500 ljudi.


Od navedene brojke, 1.400 djelatnika HEP-a otići će u regularnu mirovinu, 1.300 u prijevremenu, otkaz će dobiti 350 zaposlenih, o 450 će otići odvajanjem sporednih djelatnosti.

Vezani članci Rad od kuće, Ilustracija Oglasio se HEP o nestancima struje: "Kvarovi su bili prolaznog karaktera, većina ih je trajala kraće od pola sekunde" Radovi na vrelovodu, ilustracija (Foto: Patrik Macek/Pixell) Pet naselja u Zagrebu ostaje bez tople vode zbog puknuća vrelovoda, HEP objavio do kada će radovi trajati

>> Modernizirali se: HEP uveo superbrzi internet!

Prosječna plaća radnika u HEP-u nešto je veća od 10.000 kuna u bruto iznosu. Trenutno imaju 13.500 zaposlenih.

Prema preporuci Vlade ove godine u HEP-u isplate božićnica nema. HEP istovremeno kreće u ambiciozne investicije. Cilj im je da do 2017 Hrvatska struju ne uvozi već izvozi. Hidroelektrana Plomin najveći je projekt.

'Mi očekujemo da ćemo kroz šesti mjesec dobiti ponudu, nakon toga dolazi period pregovaranja i krajem godine bi imali Ugovor i početak gradnje', kaže Rodoljub Lalić, član Uprave HEP-a. HEP će za sva predviđena ulaganja u proizvodnju u sljedećih par godina potrošiti 12 svojih milijardi uz kredite od oko 9 milijardi kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook