Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjena u skladištu Okoli

HEP preuzima distribuciju plina, što sa zalihama Ine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Podzemnom skladištu Okoli Ina ima 200 milijuna kubnih metara plina koji, sasvim jasno, neće prodavati, a to će za nju napraviti državna tvrtka.

U četvrtak u šest sati ujutro država ce u Podzemnom skladištu Okoli procIjeniti koliko se tamo nalazi plina kojeg je kupila i pohranila INA

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Analiza Hrvoja Krešića Ministar Filipović i čelnik HEP-a nisu ništa znali, ostali prebacuju lopticu: " Najvažnije od svega će biti - čuti kome se prodavao jeftin plin" Oleg Butković Rasprodaja plina Butković: "Premijer se činio iznenađen kada je doznao za problem u HEP-u"

Odlukom Vlade distribuciju plina preuzima HEP, a u skladištu Okoli nalazi ga se 200 miijuna kubnih metara, što je dovoljno za šest ljetnih i dva zimska mjeseca.

Što je sve Hrvatska izgubila, a za što još uvijek nije kasno?

INA, sasvim je jasno, taj plin neće prodati, no to će, onda kada preuzme plin za tu naftnu kompaniju, učiniti državna tvrtka.

Otvorit će prodaju plina od INA-e, točnije 200 milijuna kubnih metara plina. Plin će se prodavati po sistemu tko da više. No, za prodaju će se javiti samo oni koji su već iskazali interes da budu distributeri. Takvih je pet tvrtki među kojima i HEP.

HEP ce ubuduće distribuirati plin za građanstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene