Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dogovorena je cijena po kojoj će Ina prodavati plin HEP-u. Iz HEP-a su za Dnevnik Nove TV potvrdili da im je Ina dala najpovoljniju cijenu na tržištu.


No, još uvijek se ne zna kako će podijeliti trošak Vladine odluke o neposkupljenju plina za kućanstva. Na potezu je sada Hrvatska energetska regulatorna agencija, koja mora propisati marže za lokalne distributere.

Vezani članci INA benzinska pumpa, ilustracija Nakon Vladine odluke INA objavila koju vrstu goriva prestaje prodavati: "Prisiljeni smo prilagoditi poslovanje" Točenje goriva na benzinskoj postaji, ilustracija Cijene energenata divljaju, stručnjaci predlažu kako izbjeći ovakve krize: "Hrvatska tu ima dovoljno potencijala"

HERA je odluku o visini marži za lokalne distributere trebala donijeti još jutros, no u prostorima Agencije još uvijek traju maratonski sastanci.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, sve se odužilo jer distributeri teško pristaju na smanjenje opskrbnih marži.

Kako nam kažu, ako se marže prepolove, kako je najavljeno, njihove tvrtke trpjet će ogromne gubitke, a neke lokalne plinare čak će morati staviti ključ u bravu.

Inače, HEP se dogovorio s Inom oko cijene po kojoj će od nje kupovati plin, međutim, ne otkrivaju nikakve detalje jer je dogovor, kako kažu, poslovna tajna.

Sve u svemu, kada HERA odredi marže slijedi javna rasprava, a konačna cijena plina trebala bi biti poznata sredinom ožujka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju