Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak po inkubator

Helikopterom HRZ-a spašena još jedna beba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spašen je još jedan mladi život. Tek dva dana stara beba, zbog problema s disanjem, iz mjesta Visočani kod Dubrovnika hitno je prevezena helikopterom hrvatskog ratnog zrakoplovstva do Splita.

Helikopter hrvatskog ratnog zrakoplovstva opet je bio u akciji. Piloti su pomogli u spašavanju života tek rođenoj bebi. "Oko devet sati smo dobili zahtjev i potom smo krenuli u proceduru znači za pokretanje medicinskog leta prema Dubrovniku", rekao nam je Joško Ivančević, kapetan vojnog helikoptera.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Splitu Bliže se europski izbori Plenković u Splitu: "Naši partneri malo su desniji od onoga što mi reprezentiramo" Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge

Tek dva danas star dječačić rođen je s epilepsijom. Zbog problema s disanjem morao je hitno iz Dubrovnika u Split. Jako jugo i slaba vidljivost ometali su let. "Jutros je bilo puno gore, poletili smo iz Divulja čak se grada Splita nije uopće vidilo tako da smo na jedvite jade sletili u sam grad Split po inkubator", ističe Ivančević.

Helikopter HRZ-a ne može teško ozlijeđenu djevojku (18) prebaciti u Split

Dječakovo stanje je sada stabilno i na intenzivnoj je njezi na odjelu splitske pedijatrije. Ova godina je rekordna po hitnim medicinskim prijevozima zrakom, prevezeno je čak 483. pacijenata.

Hitnih letova bilo je čak i na Badnju večer i Božić. Vojni piloti na raspolaganju su 24 sata na dan stoga je najvažnija koncentracija. "Sabranost, dakle, da posada djeluje kao pravi tim da u ovakvim složenim meteo uvjetima iznađu pravi put da izvrše zadaću", kaže satnik Ante Siniša Kozina, zapovjednik eskadrile u Divuljama.

Helikopter hrvatskog ratnog zrakoplovstva ove godine je poletio više od 1.200 puta. Kad se sve zbroji, Piloti su zbog spašavanja života u zraku bili puna 24 dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene