Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik vukovarsko-srijemskoga HDZ-a Božo Galić izjavio je na stranačkoj konferenciji za novinare, sazvanoj u povodu događaja u vukovarskome SDP-u, kako je izbacivanjem iz SDP-a nekolicine članova samo zato što su upozoravali na nepravilnosti vukovarski SDP uveo novi oblik demokracije.


Po Galićevim riječima, tužba koju je osmero članova SDP-a, od kojih je petero preksinoć isključeno iz stranke, podnijelo protiv predsjednika vukovarsko-srijemskoga SDP-a i vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe i zamjenika gradonačelnika Željka Pinjuha zbog navodnih malverzacija s novcem prikupljenim za ljetovanje vukovarskih umirovljenika i djece iz obitelji slabijega materijalnog stanja odraz stanja koje vlada unutar vukovarskoga SDP-a te Gradske uprave, koje je, kako je naglasio, daleko od demokratskoga.

>> SDP kazneno prijavio Željka Sabu!

Predsjednik vukovarskoga HDZ-a Damir Barna ocijenio je zabrinjavajućim što se iz SDP-a izbacuju članovi samo zato što su upozoravali na malverzacije i zloporabe, ističući kako je, ako su točne optužbe protiv Sabe i Pinjuha, riječ o "nestanku" nekoliko milijuna kuna.

Također je opovrgnuo da "iza pobune" dijela SDP-ovaca u gradu Vukovaru protiv Sabe i Pinjuha stoji HDZ, ističući kako vukovarski HDZ nije sudjelovao u političkim trgovinama niti će to činiti. Na pitanje novinara kako će se HDZ ponašati u Gradskome vijeću pošto je SDP isključivanjem iz članstva i trojice vijećnika u njemu izgubio većinu, Barna je odgovorio kako će HDZ i dalje ostati oporba, a na vlast se namjerava vratiti voljom građana na idućim lokalnim izborima.

Petero vukovarskih SDP-ovaca, među kojima su troje članovi vukovarskoga Gradskog vijeća, isključeno je preksinoć iz stranke, a dvoje je kažnjeno opomenom zbog neposluha, narušavanja ugleda i aktivnosti koje su suprotne interesima SDP-a.

>> Prešli više od 8.000 kilometara da bi vidjeli Vukovar

Prije nego što su isključeni iz stranke, SDP-ovci su USKOK-u podnijeli kaznene prijave protiv Željka Sabe i Željka Pinjuha zbog navodnih malverzacija s novcem prikupljenim za ljetovanje vukovarskih umirovljenika i djece iz obitelji slabijega materijalnog stanja. Osim toga, na posljednjim trima sjednicama vukovarskoga Gradskog vijeća vijećnici Zdravko Dedić, Vinko Erak i Elvira Dejak glasovali su protiv prijedloga stranke, što je izazvalo nezadovoljstvo vodstva vukovarskoga SDP-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Pelješki most Svađaju se tko je prvi došao na ideju gradnje Pelješkog mosta: "Služe se izmišljotinama..." Vukovarska ada - 1 Odmor od gradskog asfalta: Kupačima ni nabujali Dunav, koji im je uništio plažu, nije pokvario zabavu