Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ se oglasio oko duga

'Pozajmice su bile kratkoročne, transparentne i za njih je znao i Karamarko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je tjednik Nacional objavio intervju s hrvatskim poduzetnikom Pavlom Vujnovcem, koji tvrdi da mu je HDZ dužan 4,2 milijuna kuna, priopćenjem se oglasila i sama prozvana stranka.

HDZ u priopćenju ističe da su pozajmice bile kratkoročne, provedene transparentno i uz znanje bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. Iz HDZ-a isto tako poručuju da je svako drugo iznošenje informacija u javnost "bezočna laž".

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva Pavao Vujnovac, vlasnik i predsjednik Uprave PPD-a Istraga zbog afere USKOK u sjedištu Vujnovčeva PPD-a, izuzima se dokumentacija! Oglasili su se iz tvrtke

Podsjetimo, Vojnovac je za tjednik Nacional rekao da je novac od njega tražio Milijan Brkić 2014. i 2015. godine, koji je tad bio na funkciji glavnog tajnika HDZ-u.

Nastavno na upite medija u vezi izjava Pavla Vujnovca, priopćavamo da je Andrej Plenković, kandidat za predsjednika HDZ-a zatražio od glavnog tajnika detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti. U svojoj kandidaturi za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković se zalaže za transparentnost u financiranju i radu svih stranačkih tijela te odgovornost pojedinaca koji obnašaju stranačke dužnosti. Davor Ivo Stier, glasnogovornik izbornog stožera Andreja Plenkovića Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska demokratska zajednica uzimala je tijekom 2014. i 2015. godine kratkoročne pozajmice od PPD-a u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a te posve transparentno, što je svakome dobronamjernom vidljivo iz financijskih izvješća (bilanci, na stavci kratkoročnih pozajmica, konto 2621).

Financijska izvješća su svake godine, nakon usvajanja na sjednicama Predsjedništva HDZ-a, uredno dostavljana Državnom uredu za reviziju i Financijskoj agenciji te objavljivana u skladu s propisima. Državni ured za reviziju je za 2014. i 2015. godinu dao bezuvjetno mišljenje na poslovanje HDZ-a.



Pozajmice su korištene za tekuće redovno financijsko poslovanje stranke te za financiranje izborne promidžbe za izbore za Europski parlament 2014. godine i predsjedničke izbore 2014/2015. godine.



Pozajmice su uzimane uz znanje bivšeg predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka.

Upozoravamo javnost da svi oni koji ovih dana pokušavaju uvjeravati novinare da su pozajmice uzimane bez znanja bivšeg predsjednika HDZ-a i bez usvajanja financijskih izvješća na sjednicama Predsjedništva HDZ-a, iznose bezočnu laž, a time zacijelo čine i kazneno djelo.



Iz ovakvih napada možemo samo sa žaljenjem konstatirati kako očito postoje oni kojima progresivne promjene u HDZ-u nisu po volji, pa na ovaj način pokušavaju zaustaviti te procese. To im neće uspjeti!

"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene