Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Manipulira javnost'

HDZ o Vesni Pusić: 'Razumijemo njezino ogorčenje zbog sramotno malog broja glasova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesna Pusić danas je zajedno s Milankom Opačić izabrana za potpredsjednicu Sabora čime hrvatski parlament sada ima svih pet potpredsjednika.

Na biranje bivše ministrice vanjskih poslova na poziciju potpredsjednice Sabora reagirao je poslijepodne i HDZ.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

'Gospođa Vesna Pusić manipulira javnost kad govori o novoj demokratskoj praksi, aludirajući na činjenicu što je na funkciju potpredsjednice Sabora izabrana bez glasova zastupnika iz vladajuće većine', stoji u priopćenju kojeg potpisuje Ivan Jabuka, glasnogovornik HDZ-a.

'Gospođa Pusić bi se morala sjećati da je ta demokratska praksa nastavak ponašanja kojeg je Saboru nametnula koalicija kojoj ona pripada, a koja čini saborsku oporbu. Podsjećamo da na funkciju predsjednika Sabora jednoglasno nije izabran akademik Reiner, kao ni njegovi potpredsjednici Sanader i Tepeš, suprotno ranijim dobrim političkim običajima', nastavlja se u priopćenju.

HDZ dodaje kako 'razumiju ogorčenje gospođe Pusić što je potpredsjednicom Sabora postala uz stvarno sramotno mali broj glasova zastupnika' (56 od 151), ali kako svatko od njih ima 'mogućnost za postupanje po vlastitoj savjesti i moralu nakon takvih događaja'.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene