Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabor je konstituiran

REINER DOBIO SAMO JEDAN 'NE' Tko je kako glasao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većinom glasova za predsjednika osmog saziva Hrvatskog Sabora izabran je akademik Željko Reiner. Koalicija Hrvatska raste ostala je suzdržana tijekom glasovanja, svi osim Josipa Leke, koji je glasovao za Reinera.

Za akademika Željka Reinera, kandidata Domoljubne koalicije, glasovalo je 88 zastupnika, dok su 62 bila suzdržana, a samo jedan protiv.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Sva birališta uredno su otvorena Otvorena biračka mjesta Stigli prvi prigovori, iz DIP-a poručuju: "Ako se biračima ovo dogodi, moći će glasati - uz dodatan korak"

Za Reinera su glasovali članovi Domoljubne koalicije, Mosta, manjinci, zastupnici stranke Milana Bandića, Josip Leko, Radimir Čačić i HDSSB-ovi Branimir Glavaš i Josip Salapić. Suzdržani su bili zastupnici koalicije Hrvatska raste, a glas protiv je dao zastupnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene