Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HDZ predao kandidacijske liste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pola sata prije ponoći i isteka ustavnog roka za predaju kandidacijskih lista, svoje je liste za predstojeće parlamentarne izbore Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predalo i izaslanstvo HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader istaknuo je da je HDZ uvjeren u izbornu pobjedu, a na stranačkim listama su, kaže, ljudi koji jamče ostvarenje izbornog programa stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osijek: Prihvaćene liste za izbor novog saziva gradskog vijeća Slika nije dostupna Za jednu fotelju u Saboru natječe se čak 23 političara!

"Uvjereni smo u pobjedu, jer smo pokrenuli Hrvatsku i ona više nije ista kao 2003. Danas je Hrvatska bolja, naprednija i naravno da nismo ostvarili sve (...) Idemo dalje, mislimo da Hrvatska može biti još bolja i zato ćemo svojim biračima ponuditi novi izborni program", rekao je Sanader.

Na pitanje zašto su liste predali tako kasno Sanader je kazao da se drže tradicije i pobjedničkog scenarija sa zadnjih izbora.
Nositelj svih HDZ-ovih lista je Ivo Sanader.

Prva na HDZ-ovoj listi u prvoj izbornoj jedinici je zamjenica
predsjednika stranke Jadranka Kosor, a slijede ju Petar Selem, Mladen Barišić i Marko Turić.

U drugoj izbornoj jedinici prvi na listi je Andrija Hebrang, a
slijede Damir Polančec i Gordan Jandroković, Damir Sesvečan i tajnica Sanaderova kabineta Bianca Matković.

Prvi u trećoj izbornoj jedinici je glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, drugi je ministar kulture Božo Biškupić, iza kojega je njegova dosadašnja glasnogovornica Sunčana Glavak.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks prvi je u četvrtoj izbornoj
jedinici, a slijede ga Tomislav Ivić, Josip Đakić i Dragan Kovačević. 

Ministri Ivica Kirin i Berislav Rončević na listi zauzimaju sedmo i osmo mjesto, iza estradnjaka Miroslava Škore.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković predvodi HDZ-ovce u petoj izbornoj jedinici, a slijede Suzana Bilić Vardić, Franjo Lucić i Tomislav Čuljak.

Prvi na listi u šestoj izbornoj jedinici je ministar financija Ivan
Šuker, drugi je Stjepan Fiolić, a treći Ivan Šantek. Četvrto mjesto na toj listi zauzeo je bivši sindikalni prvak Boris Kunst.

U sedmoj izbornoj jedinici prvo i drugo mjesto zauzimaju ministri Marina Matulović-Dropulić i Branko Vukelić, dok je ministar zdravstva Neven Ljubičić tek na osmom mjestu.

Prvi na listi u osmoj jedinici je Lino Červar, a ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović zauzela je tek peto mjesto. 

Devetu izbornu jedinicu vode ministar Božidar Kalmeta i
potpredsjednik Sabora Darko Milinović, treći je Ante Kulušić, a na četvrtom je mjestu splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader.

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin zauzela je osmo mjesto, iza Emila Tomljanovića i vaterpolista Perice Bukića.

Sanader predvodi listu u desetoj izbornoj jedinici, a slijede Luka Bebić, Jerko Rošin, Dubravka Šuica, Živko Nenadić i Zvonimir Puljić.

Jedanaestu izbornu jedinicu, u kojoj glasuje dijaspora, vodi ministar Dragan Primorac, a iza njega su Ivo Andrić Lužanski, Ivan Bagarić i Dragan Vukić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene