Obavijesti Video Pretražite Navigacija
26 mu je godina

Kutjevo: Student ekonomije s 27 glasova prednosti postao novi gradonačelnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Budimir (HDZ), 26-godišnji student ekonomije, novi je gradonačelnik Kutjeva, odlučili su u nedjelju birači u tom gradu u drugom krugu izvanrednih izbora za kutjevačkog gradonačelnika, dok je za njegova zamjenika izabran Ivica Malnar (HDZ).

Na području Grada Kutjeva registrirano je 5.479 birača, a na izbore je izašlo njih 55 posto.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Za osvajanje mandata petog kutjevačkog gradonačelnika Budimiru su, prema prvim neslužbenim rezultatima, bila dovoljna 1.504 glasa, što je samo 27 glasova više od njegova protukandidata i dosadašnjeg gradonačelnika Ivice Nikolića (SDP-HSU).

'Vjerovao sam u pobjedu. Od ponedjeljka u Kutjevu kreće novo vrijeme s novim ljudima. Slijedi snimanje situacije i okretanje projektima u gospodarstvu, turizmu', poručio je Budimir nakon objave prvih neslužbenih izbornih rezultata.

Najavio je da će imati i podršku Gradskog vijeća. Naime, još uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika potvrđeno je okupljanje vijećnika izabranih na pet lista (HDZ, Nezavisna lista Željke Antunović, HSP i HSS).

Josip Budimir ima 26 godina i student je ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Bandić: 'Kada vi budete gradonačelnik, vozit ćete se u tačkama'

Uz čestitke protukandidatu i izbornom pobjedniku, Ivica Nikolić (SDP-HSU) najavio je kako će HDZ-ov gradonačelnik imati konstruktivnu oporbu koja očekuje usmjerenost gradske politike na EU projekte.

Prije dva tjedna, u prvom krugu izbora, građani Kutjeva izabrali su i novi saziv Gradskog vijeća. Od 15 mjesta koalicija SDP-HSU ima pet, HDZ četiri, HDSSB tri, a po jedno mjesto u Gradskom vijeću imaju Nezavisna lista Željke Antunović, HSP i HSS. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene