Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besmislena štednja

Bandić: 'Kada vi budete gradonačelnik, vozit ćete se u tačkama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opravdao je nabavu 23 nova automobila za Grad Zagreb tvrdnjom da će time uštedjeti 20 posto sredstava, te obećanjem da se on kao gradonačelnik neće voziti u novim automobilima.

Novi automobili koji se nabavljaju, točnije njih 23, zamjena su za dotrajale automobile i leasing koji je izišao prije godinu i pol dana, a cijena koja će u natječaju biti definirana na kraju će biti sigurno 20 posto manja nego što je bio leasing prije četiri i pol godine, rekao je zagrebački gradonačelnik Bandić.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Slika nije dostupna Čovjek od povjerenja Bandićev odvjetnik Krsnik za DNEVNIK.hr: "Neprimjereno je sada govoriti o postupcima protiv njega... Uvijek je bio isti, neumoran, samo jurnjava"

Ustvrdio je kako se on osobno neće voziti niti u jednom od novih automobila, već će se do kraja mandata i dalje voziti u passatu, čiji je leasing započeo prije četiri i pol godine. 'Krpat ćemo to i popravljati i neće mi se ništa dogoditi', izjavio je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nabavlja 23 nova vozila: Želi 170 konja, sportski auspuh, kožu...

Zagreb je jedini grad u Hrvatskoj koji je u zadnjih pet godina smanjio broj administracije za 2 % i broj automobila za 60 %, s 221 automobila na 92, poručio je Bandić.

Upitan jesu li zaista neophodna kožna sjedala, 11 zvučnika i slična oprema, Bandić je rekao da će novinari sve ostale podatke oko automobila dobiti u sektoru javne nabave.

Na tvrdnju da su mogli uzeti nižu klasu automobila Bandić je odgovorio kako su se 'mogli i u tačkama voziti'. 'Kada vi budete gradonačelnik, vozit ćete se u tačkama', rekao je Bandić novinaru.

Milan Bandić najavio pojeftinjenja

Bandić nije odgovorio koliko točno sredstava je namijenjeno za nabavu automobila, rekavši da je okvirna cijena oko 8 milijuna kuna, te je opovrgnuo da se radi o 10 milijuna kuna, kako je bilo objavljeno u medijima.

Nije htio komentirati ni tvrdnju predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora da Gradska skupština nije bila upoznata s provedbom natječaja. Kosor je priopćio da Skupština nije naručila nikakvo vozilo, niti ga želi preuzeti, te je cijeli slučaj nazvao 'prijevarom'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene