Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitsko-dalmatinska županija

HDZ-ov načelnik Dugopolja u utrci za župana: Ne mislim biti suhoparan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je službeno predstavio svog kandidata za splitsko-dalmatinskog župana, aktualnog načelnika Dugopolja Zlatka Ževrnju, koji obećava razvoj gospodarstva i turizma.

Kandidat HDZ-a za župana splitsko-dalmatinskog na lokalnim izborima u svibnju ove godine Zlatko Ževrnja na današnjem je predstavljanju izjavio kako će se, bude li izabran za župana, zauzimati za poticanje razvoja gospodarstva i turizma te da se neće pretvoriti u suhoparnog političara.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Nina Obuljen Koržinek HDZ-ova ministrica Obuljen Koržinek: "Razgovori o formiranju nove Vlade tek počinju"

'Ne mislim se pretvoriti u suhoparnog političara nego ću svoja radna iskustva i energiju usmjeravati na poticanje razvoja gospodarstva i turizma u svim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije', istaknuo je Ževrnja.

>> Na pitanja 'što bi bilo kad bi bilo' ne odgovaram

Naglasio je kako će poticati malo i srednje poduzetništvo i sufinanciranje kamata na njihove zajmove te utemeljenje jamstvenog fonda za poduzetnike, izgradnju poduzetničkih zona, razvoj luka, a posebice u Jelsi i Bolu te trajektnog pristaništa u Trogiru. Također je rekao kako se na razini županije ne mogu rješavati gospodarske poteškoće kao primjerice u slučaju građevne tvrtke Konstruktor te je istaknuo kako takve poteškoće rješava Vlada koja je kreator makroekonomske politike u Hrvatskoj.

Ževrnja je načelnik općine Dugopolje od njezinog utemeljenja prije 16 godina, a danas je rekao kako je u razvoj te općine do sada uloženo oko devet milijardi kuna pretežito za izgradnju i opremanje objekata u gospodarskoj zoni.

'U Dugopolju je do sada izgrađeno 220 gospodarskih objekata, trenutačno ih se gradi šest a nekoliko ih je u pripremi', istaknuo je Ževrnja. Dodao je kako je iz dugopoljske općine u državni proračun do sada otišlo oko 1,8 milijardi kuna PDV-a i drugih prihoda, a Hrvatska elektroprivreda (HEP) i Hrvatske šume su na području te općine uprihodile više od 100 milijuna kuna.

'U pustoši i kamenu napravio najuspješniju gospodarsku zonu u Hrvatskoj'

Predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a i aktualni župan Ante Sanader, na čiji je prijedlog županijski HDZ jednoglasno kandidrao Ževrnju za župana, danas je istaknuo kako je Ževrnja kandidat za novu HDZ-ovu pobjedu u toj županiji. 'Ževrnja je načelnik Dugopolja, najuspješnije općine u Hrvatskoj, gdje je u pustoši i na kamenu uspio napraviti najuspješniju gospodarsku zonu u Hrvatskoj s 3.200 zaposlenih', istaknuo je Sanader.

Sanader je kazao kako će nakon mjesnih izbora u svibnju aktivirati svoj mandat zastupnika u Saboru RH. Na upit hoće li HDZ na razini Splitsko-dalmatinske županije koalirati s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma Sanader je kazao kako odluka o koaliranjima još nije donesena.

'Naša orijentacija i ono s kime mi želimo je 'desno od centra' i u tom ćemo smislu obaviti razgovore sa svim takvim strankama', kazao je Sanader. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene