Darko Milinović (Foto: Filip Kos/PIXSELL)
Darko Milinović (Foto: Filip Kos/PIXSELL)

Na presicu Darka Milinovića stigla je i reakcija iz HDZ-a. Na upit Dnevnika Nove TV odgovorili su da je kontinuiranim kršenjem statuta stranke Milinović odlučio sam sebe izbaciti.


Milinović je odabrao svoj put, a HDZ nastavlja ići svojim smjerom kao moderna i pobjednička stranka desnog centra. Zanimljivo je da se "šampion abortusa", kako se sam Milinović hvalio u medijima, odjednom poziva na Istanbulsku konvenciju, odgovorili su na naš upit iz HDZ-a.

Vezani članci Darko Milinović (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Milinović: "HDZ očito misli da može slaviti s 35 posto glasova. Ne pristajem na ultimatume oko proračuna" Marijan Kustić, izbori u Lici (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Kustić: "HDZ je pobjednik ovih izbora, za 15 posto smo jači od liste Darka Milinovića"

Ličko-senjski župan i bivši član HDZ-a Darko Milinović odluku o povratku u Sabor donijet će do kraja godine, poručio je na presici održanoj u četvrtak popodne.

Smatra da se njegov povratak u zastupničke klupe preuveličava, jer Andrej Plenković, tvrdi Milinović, i sada ima potporu od 80 zastupnika. Poručuje da premijer želi stvoriti veliku koaliciju sa SDP-om, te da bi je prijevremeni izbori donijeli, a to se, kaže, ne smije dopustiti.

"Vratit ću se u HDZ na velika vrata, prvi predsjendik ili predsjednica će me pozvati da se vratim nakon ovog neciviliziranog, nedemokratskog i neokomunističkog mog izbacivanja iz HDZ-a", rekao je Milinović na presici.