Ivan Penava
Ivan Penava Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman reagirali su na odabir Ivana Penave za predsjednika Domovinskog pokreta.


Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i bivši HDZ-ovac, postao je predsjednik Domovinskog pokreta te je u izjavi kritizirao bivšu stranku, govorio o dubokoj državi i nemanima.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o osobnim asistentima: "Većina udruga je zadovoljna sadržajem zakona" Ivan Penava Zbog prebrze vožnje Penava ostao bez vozačke dozvole: "Vozio sam brže i kažnjen sam"

Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, u priopćenju je uzvratio kritiku.

"Domovinski pokret nije nasljednik Tuđmanove politike, nego nasljednik onih politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje i nisu shvaćali bit državne politike. Zbog toga stalno i u svim prilikama napadaju HDZ. Smeta im suradnja HDZ-a s nacionalnim manjinama, što je i ostavština Tuđmanove politike pomirbe, a ponajviše im smeta predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, jer je pod njegovim vodstvom HDZ okupljajuća i vodeća politička snaga Hrvatske, koja je uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima i vodi Hrvatsku uspješno već 5 godina te se suočava s brojnim izazovima i nepredviđenim kriznim situacijama.

S druge strane politika ucjenjivanja, huškanja i isključivosti, Domovinski pokret je 2020. dovela do oporbe, u kojoj se ubrzo raspao na različite frakcije, što dovoljno govori o ozbiljnosti političkog djelovanja i stvarnim domoljubnim motivima. Čitamo o tome kako se jedna netransparentna politička opcija, koja se međusobno proziva
zbog privatnih interesa, skrivenih agendi, urota, tajnih snimanja i zavjera, vina i starih CDova te visine kamata na financijske zajmove vlastitoj stranci poziva na utemeljitelja hrvatske države i obrušava na one koji provode njegovu politiku.

Domovinski pokret više nalikuje na politički projekt izmišljen da našteti HDZ-u i Tuđmanovoj politici, predstavljajući se tobože kao 'autentični i izvorni HDZ' a zapravo pomažući ljevici, u što smo se uvjerili i na predsjedničkim izborima. To je inačica dosadašnjih antituđmanovskih politika zaogrnuta u lažnu brigu za hrvatske nacionalne interese.

Hrvatska se od svog postanka nagledala različitih pokreta i stranaka koje su se na nju pozivali, a zapravo su joj svojim promašenim politikama samo štetili", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman, Mario Kapulica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju