Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki krpaju selotejpom

Zaboravljena Banovina: Nema više toplih obroka za sve, a mnogi kontejneri nemaju ni struju ni vodu

Aktualno Galerija Petrinja - 1 Petrinja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Petrinja - 2 Petrinja - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Petrinja - 3 Galerija 1/3 >>
Od ponedjeljka Stožer više u Banovini ne dijeli tople obroke onima koji imaju kuhala u kontejnerima. Zaboravili su, pri tom, da ti kontejneri često nisu spojeni na vodu i struju. No vode ovih dana, nažalost u kontejnerima, ima napretek.

Selotejpom u Banovini popravljaju kontejner. ''Evo vidite tu mi curi u tu kantu, ovdje i ovdje'', kazao je Milan Ivatović.  ''Nisu ništa rekli, samo da će sve biti otklonjeno... Otišli su pregradni zidovi. Kad će biti obnova? A to se ne zna, da nema gospođe Branke...'', nepovjerljiv je Ivatović.

Dogradonačelnica Gline Branka Mitić nije zadovoljna obnovom. ''To je sve presporo! Ljudi moji, prošlo je devet mjeseci! Mi moramo glave na kup'', smatra Mitić. Stožer kaže - obnovljeno je 617 kuća. Problem je i kako obnoviti ono što ne postoji? Kuća Rajka Zinaje nije legalizirana. ''Moram sam platiti'', rekao je Zinaja u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Nikola Borojević više od 100 rupa na Banovini Konačno poznato kad počinje sanacija vrtača u Mečenčanima: "Riječ je o zahtjevnom gradilištu i zahvatu"

Pročitajte i ovo Račun za struju cifre od kojih boli glava Kaos sa računima za struju na Banovini: "Nama od potresa nije ništa došlo, sve do jučer. Kad ono šok!"

Uklanjanje objekata državi je skupo, neki na tome rade i sami. Toplije će biti od ponedjeljka, kad si svatko u kontejneru bude sam kuhao topli obrok. Nema više dijeljenja toplih obroka, izvijestila je reporterka Barbara Golja.

 

Više o stanju na Banovini pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene