Doznajemo kakve će promjene Domovinskom pokretu donijeti novi stranački šef Ivan Penava.


Miroslav Škoro ga nije zvao, ali se novoizabrani predsjednik Domovinskog pokreta čuo s ostalim članovima. ''Jesmo li priatelji ili nismo? Ja se ne odričem prijatelja putem medija. Podijelim to s njima u četiri oka'', kazao je Ivan Penava u razgovoru s reporterom Ivanom Čorkalom u Dnevniku Nove TV.

Penava je bio jedini kandidat za predsjednika stranke. Je li to malo čudno? ''Ovisi kako gledate, osobno volim da svaki čovjek ima dovoljno slobode. Je li čudno što sam bio jedini kandidat? Možda možemo gledati kroz drugu prizmu. Članstvo ima povjerenja, najistaknutiji članovi su dali potporu mojoj kandidaturi'', pojasnio je Penava.

Neki su govorili prije izbora da je Penava postavljena marioneta i da će glavnu riječ voditi drugi. ''Naravno… Svatko može postaviti tezu kako želi. To postavljaju oni koji se boje DP-a, koji se boje mene. Ivan Penava je gradonačelnik grada Vukovara i sve je samo ne marioneta. Uvijek sam interes Vukovaraca gurao na prvo mjesto'', napomenuo je.

Prije se glorificiralo Miroslava Škoru, a sada je Penava na tom mjestu. ''To što mu se skandiralo je razumljivo. Pokrenuo je tu priču. Ja nisam opterećen tim stvarima. Od prvog dana svog mandata sam se postavio da služim građanima koji su me izabrali'', istaknuo je Penava.

Čestitao je suverenistu Marijanu Pavličeku. Rekao je da su dobro surađivali sedam godina. ''Osobno sam čovjek koji teži suradnji sa svima'', kazao je.

Pojasnio je što je mislio kad je govorio o 'nemanima'.

"Govorimo o dubokoj državi i pojam je to koji drži Hrvatsku zarobljenu. Nekad se to vezalo za Udbu. Danas je to mentalni sklop koji nema veze s Udbom. Ljudi koji misle da njihov novac vrijedi više od vašeg - u investicijama, da je njihov život vrijedniji od vašeg i mog... Riječ je o mentalnom sklopu bivšeg režima gdje je partija jedino bitnije od države'', rekao je.

Miroslav Škoro i Ivan Penava Baš ga smeta! Škoro ponovo opleo po Penavi, sada je podijelio njegovu izjavu prije predsjedničkih izbora: "Istina boli, ovo govori više od tisuću riječi"

Ivan Penava Penava u Vukovaru prozvao Vladu, Plenković mu ubrzo odgovorio: "Treba naći balans između dostojanstvene zahvalnosti i sitnog grickanja. Treba malo odrasti politički da bi se to moglo"

Indirektno je kazao da tih stvari ima i u HDZ-u. ''Ne mogu reći da ih nema, dapače - ima ih. Ali moramo biti fer. To je i moja politika, koja nam je stvorila državu. Moramo se složiti da je neman među nama i da je posebno opasna'', istaknuo je.

Što se programa tiče, Penava je kazao da kreće od malih koraka. ''Bit ćemo pošteni, marljivi i hrabri'', zaključio je Penava i istaknuo da su staromodne politike zapravo, kako kaže, ono što čini Hrvatsku.

 

Više o novoizabranom predsjedniku pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju