Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'HDZ je pogodovao trgovačkim lobijima, a ne proizvođačima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare-Ožbolt komentirala je stanje u poljoprivredi, ocijenivši kako hrvatska poljoprivreda ostvaruje gubitak od oko 800 milijuna eura te kako 'nije pripremeljena za ulazak u Europsku uniju'.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je sudjelovao i prvi na listi DC-a za 4. izbornu jedinicu, Slavko Novaković, predsjednica DC-a Škare-Ožbolt ustvrdila je kako HDZ za svoga četvorogodišnjeg mandata u poljoprivredi nije napravio ništa osim gubitaka. 

Pročitajte i ovo Rad trgovina i šoping-centara planirajte kupovinu Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje Slika nije dostupna DC traži odgovornost Vlade za 'slučaj' Brodosplit

Dodala je kako je poljoprivrednu politiku te stranke obilježilo pogodovanje trgovačkim lobijima, a ne proizvođačima.

Također je optužila HDZ-ovu Vladu da se državno poljoprivredno zemljište davalo u zakup ili prodavala samo stranačkim podobnicima, da je Vlada obećala, ali nije započela gradnju kanala Dunav-Sava ta da nije ništa napravila na programu navodnjavanja.

Škare-Ožbolt kazala je kako DC ima program razvoja poljoprivrede po pojednim hrvatskim regijama koji se, uz ostalo, temelji na poticanju proizvedenog, te da ima program okrupnjivanja zemljišnih posjeda od minimalno 20 hektara, što je standard Europske unije.

Predsjednica stranke rekla je i kako se DC zauzima za oslobađanje nameta za proizvođače koji se bave jačanjem stočnog fonda te za davanje državnog poljoprivrednog zemljišta seljacima na koncesiju od 99 godina, uz naknadu uz jedne kune, te uz uvjet da se zemlja može naslijediti ako se domaćinstvo nastavi baviti poljoprivredom.

Prvi na listi DC-a za 4. izbornu jedinicu Slavko Novaković ustvrdio je kako je ministar Petar Čobanković, po dolasku na vlast, obećao srediti kolaps u poljoprivredi, a sada, smatra Novaković, 'ne ostavlja kolaps, već katastrofu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene