Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nova energija'

Potpisan koalicijski sporazum SDP-HNS-DC za županiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Vukovarsko-srijemskoj županiji danas je u vinkovačkom hotelu 'Slavoniji' potpisan između županijskih organizacija Socijaldemokratske partije Hrvatske, Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata i Demokratskog centra.

Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt istaknula je u kratkom govoru kako koalicija SDP-HNS-DC predstavlja 'novu energiju' prijeko potrebnu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kako bi se, kazala je, konačno u toj županiji pokrenuli razvojni i demokratski procesi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Škare-Ožbolt: 'DC nije pozvan na sastanak o ZERP-u' Slika nije dostupna DC traži odgovornost Vlade za 'slučaj' Brodosplit

'Od političara će se na ovim izborima tražiti jasna vizija i hrabrost da tu viziju provedu, a ne prazna obećanja', poručila je Škare Ožbolt podsjetivši kako je 'slična koalicija postojala i 2001. godine te ostvarila zapažene rezultate'. Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan ustvrdio je kako 'HDZ i njegovi sateliti ne mogu i ne znaju' pokrenuti gospodarske i druge pozitivne procese u Vukovarsko-srijemskoj županiji te je, ustvrdio je, vrijeme da ih zamjene sposobniji i bolji od njih.

Prema riječima potpredsjednika HNS - liberalnih demokrata Joze Radoša, koalicija će u svom predizbornom programu naglasak staviti na potrebu povećanja prava lokalnoj samoupravi, na razvoj gospodarstva, bolje obrazovanje te zaštitu prirode. Predsjednik vukovarsko-srijemskog SDP-a i kandidat koalicije za vukovarsko-srijemskog župana Goran Heffer ustvrdio je da koalicija SDP-HNS-DC predstavlja političku snagu koja ima sve preduvjete da na predstojećim lokalnim izborima pobjedi u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Predsjednici županijskih organizacija HNS-liberalnih demokrata i DC-a, Jozo Škegro i Milan Draženović poručili su kako će se pobjedom koalicije SDP-HNS-DC stvoriti uvjeti za razvoj i napredak Vukovarsko-srijemske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene