Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović izjavio je kako se treba kloniti teških riječi kada se govori o aktualnoj situaciji na Filozofskome fakultetu.


Kazao je da s jedne strane postoji autonomija sveučilišta, a s druge strane sloboda studentskog aktivizma, u ovome slučaju jedne ideološke provenijencije.

Vezani članci Sanja Barić Ustavna stručnjakinja o pravu na virus: "Slobodu da se zarazite imate u svoja četiri zida" Marin Miletić i Zlatko Hasanbegović Pljušte reakcije na njihove izjave: "Imbecilno!", "Za njih i sve ostale neznalice i sebeljube..."

"Trebamo se kloniti teških riječi, a čulo se s raznih strana i o 'lomljenju' kostiju", izjavio je ministar Hasanbegović odgovarajući na novinarsko pitanje o aktualnoj situaciji na zagrebačkome FF-u, konkretno vezano uz nedavnu objavu i stajališta izabranoga saborskog zastupnika Željka Glasnovića o prosvjednicima na FF-u.

Ministar kulture bio je u Muzeju Mimari gdje je uručio Nagrade "Vicko Andrić" za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj, a po završetku svečanosti odgovorio je i na nekoliko novinarskih pitanja, među kojima i o aktualnim zbivanjima na FF-u i svojoj političkoj budućnosti.

Hasanbegović je istaknuo kako, "s jedne strane postoji autonomija sveučilišta i procedure koje jasno propisuju izbore dekana, a s druge strane, ono što je ključno, to je sloboda studentskog aktivizma, a ovo je studentski aktivizam jedne ideološke provenijencije, a sutra će se pojaviti aktivizam neke druge provenijencije".

"Sveučilište je bilo, a trebalo bi biti u krajnjoj liniji jedna vrsta žarišta studentskoga bunta, naravno u skladu sa zakonom i bez poziva na bilo kakvo nasilje", izjavio je ministar Hasanbegović.

Na novinarsko pitanje o njegovoj političkoj budućnosti, Zlatko Hasanbegović odgovorio je osmijehom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju