451586
451586
451586
451586
451586

Peticija za opoziv mandata Glasnoviću skupila više glasova nego on na izborima

  • , 27.09.2016., 08:25
  • Autor:
  • komentara

Internet peticija kojom se traži opoziv saborskog zastupnika Željka Glasnovića u samo 24 sata skupila je više glasova no što je Glasnović dobio na parlamentarnim izborima.

 
 
 
 
Željko Glasnović (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)
Željko Glasnović (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)

Peticijom kojom se zbog "kršenja Ustava", "veličanja NDH" i nedavnih istupa na društvenim mrežama traži opoziv njegova mandata skupila je više od 8000 potpisa, dok je Glasnović u XI. izbornoj jedinici skupio 5211 glasova.

"Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zatupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog Sabora, g. Željko Glasnović grubo je prekršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, g. Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacije na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, 'pendrekom i suzavcem'."

Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegovo veličanje NDH, što je u direktnoj koliziji sa Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjenicu Kolindu Grabar-Kitarović da opozovu i ponište mandat g. Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem direktno štetiti ugledu republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu", navodi se u peticiji.

Podsjetimo, Glasnović je nedavno na Facebooku studente Filozofskog fakulteta nazvao "bandom od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista ili razmaženim derištima recikliranih komunista".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se