Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na autocesti A1 između čvorova Šibenik-Vrpolje u smjeru Zagreba zbog odrona vozi se usporeno, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Ukoliko i vi imate fotografije ili snimke problema u prometu pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Vezani članci Ilustracija Vozači, oprez! Na autocesti A3 luta pas, na A11 uočena srna: Vozi se uz ograničenja Hrvatska puna turista FOTOGALERIJA Čovjek na čovjeku: u Hrvatskoj više od milijun turista

Zbog prometne nezgode dionicom Skradin-Šibenik na A1 vozi se uz ograničenje brzine na 40km/h u smjeru Splita.

Na važnijim cestovnim pravcima promet je pojačan. Posebice na autocesti A1 od čvora Lučko u smjeru mora, A6 Rijeka-Zagreb, kod čvora Oštrovica u smjeru mora, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali na prilazima turističkih središta.

FOTO Bezobrazno i opasno ponašanje u kolonama prema moru

Pred naplatom Lučko u oba smjera nema čekanja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će danas od 12 do 23 sata, a zbog državnog praznika zabrana će biti i u ponedjeljak od 15 do 23 sata te utorak, na sam Dan domovinske zahvalnosti, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Zbog bolje protočnosti prometa, na ulasku na autocestu A1 u Lučkom vozit će se uz privremenu regulaciju. Iz smjera grada, na Jadranskoj aveniji, promet će se na prilazu naplati preusmjeriti u jedan trak, da bi se ubrzao protok s istočnog i zapadnog kraka (iz smjera čvora Buzin i Jankomir). Uz to, promet će regulirati policija.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima. Na ulasku u Hrvatsku na prijelazima Kaštel, Županja, Karasovići i Slavonski Brod, na izlasku iz Hrvatske na prijezima Bajakovo (kolona oko 4,5km), Vinjani Donji i Klek; u oba smjera pojačan je na prijelazima Rupa i Metković.

HAK preporučuje vozačima da tijekom turističke sezone, posebice vikendima, uz GP Metković koriste i granični prijelaz Nova Sela na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, na kojem nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, uz pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka.

Zbog prometne nezgode dionicom Skradin-Šibenik na A1 vozi se uz ograničenje brzine na 40km/h u smjeru Splita. Na važnijim cestovnim pravcima promet je pojačan.

Posebice na autocesti A1 od čvora Lučko u smjeru mora, A6 Rijeka-Zagreb, kod čvora Oštrovica u smjeru mora, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali na prilazima turističkih središta. Pred naplatom Lučko u oba smjera nema čekanja. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će danas od 12 do 23 sata, a zbog državnog praznika zabrana će biti i u ponedjeljak od 15 do 23 sata te utorak, na sam Dan domovinske zahvalnosti, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1. Zbog bolje protočnosti prometa, na ulasku na autocestu A1 u Lučkom vozit će se uz privremenu regulaciju.

Iz smjera grada, na Jadranskoj aveniji, promet će se na prilazu naplati preusmjeriti u jedan trak, da bi se ubrzao protok s istočnog i zapadnog kraka (iz smjera čvora Buzin i Jankomir). Uz to, promet će regulirati policija. Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima. Na ulasku u Hrvatsku na prijelazima Kaštel, Županja, Karasovići i Slavonski Brod, na izlasku iz Hrvatske na prijezima Bajakovo (kolona oko 4,5km), Vinjani Donji i Klek; u oba smjera pojačan je na prijelazima Rupa i Metković. HAK preporučuje vozačima da tijekom turističke sezone, posebice vikendima, uz GP Metković koriste i granični prijelaz Nova Sela na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, na kojem nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, uz pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju