Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pojačan je promet na važnijim hrvatskim prometnicama.


Promet je pojačan osobito na autocestama Zagreb-Ravča, Rijeka-Zagreb, Zagreb-Macelj, Bregana-Lipovac, Zagreb-Goričan, kao i na Istarskom ipsilonu, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Na naplati Lučko na izlazu prema Zagrebu kolona je vozila oko 2,5 kilometra. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na Istarskom ipsilonu kolona je vozila koja se kreće oko 13 kilometara.

Vezani članci Janez Janša I slovenski premijer prati stanje na cestama: "Podsjećamo ponovno da će ulazak u Sloveniju biti izuzetno težak" Slika nije dostupna Na istarskim graničnim prijelazima 10-kilometarske kolone

Na autocesti A1 između vijadukta Božić i južnog ulaza u tunel Sveti Rok brzina je ograničena na 60 kilometara zbog jake bure. Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom povremeno u oba smjera kao i na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Bajakovo na ulazu. Zbog gužve na izlazu na graničnom prijelazu Goričan (čekanje oko 30 minuta), promet se povremeno preusmjerava na stari granični prijelaz. Trajekti promet pojačan je u većini trajektnih luka i pristaništa. (Hina)