Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila je duga oko sedam km, na izlazu s Istarskog ipsilona prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko pet km, a kod naplatnih postaja Trakošćan na autocesti Zagreb-Macelj, u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je duga oko četiri km, te prometna policija povremeno preusmjerava vozila prema GP Lupinjak na čvoru Krapina.


Povremeni zastoji zabilježeni su i na Krčkom mostu, te na Riječkoj obilaznici u smjeru Zagreba (kroz tunel Škurinje 2 vozi se jednim trakom), izvijestio je Hrvatski autoklub u 16,30 sati. Na autocesti Zagreb-Goričan između čvorova Sveta Helena i Popovec, u smjeru Zagreba, kod odmorišta Sesvete, vozi se jednim trakom, zbog prometne nesreće. Na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti promet je pojačan.

Pojačan promet na GP

Vezani članci Gužve na Lučkom Gužva na autocesti: Zbog prometne nesreće u tunelu na A1 kolona od 20 kilometara Slika nije dostupna HAK upozorava: Posvuda zastoji, kolone su ponegdje bile duge i više od 20 km

Promet osobnih vozila u oba smjera pojačan je na graničnim prijelazima Macelj, Kaštel i Metković, na Lupinjaku izlaz (čekanja od 30 min do 1 sat), a na GP-ima: Stara Gradiška i Slavonski Brod ulaz (čekanja do 20 min). Kolona vozila koja se kreće prema GP Macelj sa slovenske strane duga je oko 5 km. Ulaz teretnih vozila pojačan je na GP Macelj (čekaju oko 1,5 sat). Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima, posebice s otoka prema kopnu. Trajekti plove redovito.

U Istru ušlo 85 tisuća putnika

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana od jučer do danas u podne u Hrvatsku je ušlo 85 tisuća putnika od kojih 78.894 inozemnih te 6.206 domaćih putnika, izvijestila je danas poslijepodne istarska policija. U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 85.965 putnika od toga 80.100 stranih te 5.865 domaćih.

Kolona 21 kilometar

Tijekom jutra na izlazu iz Istre kolona vozila bila je u jednom trenutku dugačka 21 kilometar. Unatoč tomu na graničnim prijelazima na izlazu iz Istarske županije nisu zabilježeni veći zastoji dok se u Istru ulazilo na dvije, povremeno i tri prometne trake. Tijekom dana na istarskim prometnicama dogodilo se 6 prometnih nesreća od kojih je u nesreći na ‘istarskom ipsilonu’ između odmorišta Bale i čvora Kanfanar jedna osoba poginula dok su četiri ozlijeđene. U ostalim nesrećama ozlijeđene su četiri osobe. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju