Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržavaju ih vjerske zajednice

'Grozd' nezadovoljan stanjem ljudskih prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici građanske inicijative 'Potpisujem deklaraciju', koja okuplja 60-ak nevladinih organizacija, danas su izrazili nezadovoljstvo što se prekida 'Grozdov' program zdravstvenog i spolnog odgoja nakon svega nekoliko mjeseci od eksperimentalnog uvođenja u 15-ak škola.

'Mijenjanje strategije o zdravstvenom i spolnom odgoju bila bi nedosljednost i tu bi najviše trpjela djeca. Zato vjerujemo da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa uzeti u obzir naše argumente, jer je neupitno da su ti programi potrebni', rekao je Ladislav Ilčić, predsjednik udruge 'Grozd'.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Slika nije dostupna prikupili 15.000 potpisa Udruga Grozd: "Trenutačno ograničenje broja osoba u crkvi je diskriminirajuće i ponižavajuće za vjernike"

Predstavili su i peticiju s više od 200.000 potpisa građana prikupljenih tijekom prosinca u brojnim hrvatskim gradovima povodom 60. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima.

'Vidljivo je da veliki broj hrvatskih građana želi stati u obranu života, braka, obitelji, roditeljskih prava i drugih vrednota i da ih promatra onako kako je to izraženo Općom deklaracijom i tom peticijom', istaknuo je Ilčić. Uz ostale, u ime roditelja podržala ga je i liječnica Agata Ladić jer smatra da 40.000 roditelja koji su dali potporu programu 'Grozd' imaju pravo odlučiti o načinu odgoja svoje djece. 

Peticija na uvid Europskom forumu za ljudska prava

Najavili su da će s rezultatima peticije upoznati i hrvatske državne vlasti, a zatim peticiju predati Europskom forumu za ljudska prava i obitelj, koji je i pokretač peticije u Europi, a u tome su ih podržali predstavnici najznačajnijih vjerskih zajednica u Hrvatskoj: katoličke, islamske i pravoslavne.

Msgr. Vlado Košić, predsjednik Komisije HBK 'Justitia et Pax' izrazio je zadovoljstvo podrškom građana stajalištima iz Opće deklaracije o ljudskim pravima, ali i nezadovoljstvo stanjem tih prava u Hrvatskoj.

Pritom je podsjetio kako je Zakon o pobačaju, koji je u Hrvatskoj na snazi od 1978., jedan od najliberalnijih u Europi i da još uvijek ništa nije učinjeno da se to promjeni te na Zakon o suzbijanju diskriminacije kojim se, smatra, ugrožava obitelj te očekuje da će se taj zakon uskoro revidirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene