Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gromovi zarobili Šibenčane u liftovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Šibenčana punih su 45 minuta bili odsječeni od svijeta i osjećali se kao u 'kameno doba' nakon što je danas u 14,15 sati zbog strašnog nevremena veliko područje Šibensko – kninske županije ostalo bez električne energije.

Veliki broj građana ostao je zarobljen u liftovima, taman pred kraj radnog vremena zaustavljen je posao u mnogim proizvodnim halama i drugim postrojenjima koji nemaju alternativni napon, a struja je postupno po područjima počela stizati nešto poslije 15 sati. 

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Kako doznajemo od dežurnoga u šibenskom HEP-u, tijekom snažne grmljavine eksplodirao je prekidač na vodičkom dalekovodu što je izazvalo domino efekt jer je bez struje ostao glavni 220 kilovoltni županijski dalekovod koji će se sanirati cijeloga dana.

Iako električna energija sada normalno stiže do potrošača, šibensko je područje svejedno na rubu energetskog kolapsa jer je mreža preopterećena, a mnogi dijelovi županije strujom se snabdijevaju alternativnim vodovima. 

Sreća u nesreći je, rekli su nam u HEP-u, što je nevrijeme koliko – toliko ohladilo područje pa klima uređaji ne rade 'pun gas'. 

Da rade uobičajenim intenzitetom, mreža bi vjerojatno opet pala jer klima uređaji troše ogromne količine energije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene