Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr)
Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr)

Ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je optužbe da zataškavaju kriminal i nezakonitosti u veleposlanstvima te optužilo Nikolu Grmoju da laže i manipulira. On je još žešće uzvratio.


''Ministarstvo vanjskih i europskih poslova 19. rujna 2018. godine primilo je Rješenje USKOK-a, kojim je odbačena kaznena prijava Damira Sabljaka vezana za raspored mr. sc. Lorete Bertoša-Kušen u Australiju, kao i uz tvrdnje Damira Sabljaka vezane za nalaz Državnog ureda za reviziju o lokalno angažiranim osobama u Veleposlanstvu RH u Washingtonu tijekom 2016. godine, u vrijeme mandata veleposlanika RH Joška Pare'', priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Vezani članci Nikola Grmoja (Dnevnik.hr) Grmoja: "Kolinda i Narodne novine rade za HDZ i vikendom, samo kako bi Plenković dobio novac za izbornu propagandu" Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) S milijun i pol kuna koje su mogli potrošiti u kampanji, limit se diže na četiri milijuna

''Šokiran sam, ovo je skandalozno'', bila je prva reakcija Mostova zastupnika Nikole Grmoje. Za DNEVNIK.hr rekao je da ovaj slučaj pokazuje kako funkcionira hrvatsko pravosuđe. ''Sramotno je da je USKOK donio rješenje premijeru i Ministarstvu vanjskih poslova, a Damira Sabljaka koji je podnio prijavu uopće o tome nisu obavijestili'', rekao je Grmoja.

Objašnjava da je očito da je USKOK reagirao na poziv premijera i to na dan kad je Grmoja o toj temi postavio pitanje premijeru na aktulanom prijepodnevu u Saboru. ''Obavijestili su premijera, a Sabljaka nisu ni saslušali. Kad su shvatili da Sabljak neće odustati, oni su odbacili prijavu'', istaknuo je.

Zaključio je da je to sve dokaz kako funkcionira DORH i hrvatsko pravosuđe. ''Funkcioniraju na poziv Plenkovića. Funkcioniraju na 'halo, Bing''', zaključio je Grmoja više puta ponovivši da je ovo sramotno i skandalozno.

USKOK je na naš upit odgovorio da su podnositelja prijave obavijestili o odbačaju kaznene prijave.