Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U grčkim restoranima preferira se gotovina.


Mnogi restorani u Grčkoj u ovim trenucima preferiraju plaćanje gotovinom umjesto kreditnim karticama, a to je rezultat odluke grčke vlade da zatvori banke kako bi ih zaštitila od mogućih masovnih povlačenja novca.

Vezani članci Grčka ukinula karantenu za putnike određenih zemalja Od danas Hrvati mogu putovati u Grčku, no nismo jedini: Ukinuta obvezna karantena za niz zemalja Slika nije dostupna Kreativnost na djelu: Kako Grci preživljavaju bez banaka?

Xia Haiguangu i njegovom prijatelju jer nakon večere u jednom restoranu u Ateni u ponedjeljak navečer rečeno da objed moraju platiti u gotovini. Konobar im je objasnio da su razlog zatvorene banke.

'Bit će problematično prihvatimo li kreditne i debitne kartice kao oblik plaćanja jer ne možemo povući novac iz banke', rekao je i dodao da su odluku o odbijanju ovih oblika plaćanja donijeli ovaj tjedan.

A REKLI SU MU DA BUDE OZBILJAN Tsipras traži otpis 30 posto grčkog duga?

Grčka se našla u neistraženim vodama nakon što su njezini stanovnici na nedjeljnom referendumu rekli 'ne'. Potez je to koji je postavio nove izazove pred ostale članice eurozone i institucije Europske unije.

Grčki premijer Alexis Tsipras vraća se pak za pregovarački stol za kojim će pokušati doći do novog dogovora s vjerovnicima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook