Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bit će problematično'

Grčka u neistraženim vodama: Omiljeni komad plastike postao nepoželjan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U grčkim restoranima preferira se gotovina.

Mnogi restorani u Grčkoj u ovim trenucima preferiraju plaćanje gotovinom umjesto kreditnim karticama, a to je rezultat odluke grčke vlade da zatvori banke kako bi ih zaštitila od mogućih masovnih povlačenja novca.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Xia Haiguangu i njegovom prijatelju jer nakon večere u jednom restoranu u Ateni u ponedjeljak navečer rečeno da objed moraju platiti u gotovini. Konobar im je objasnio da su razlog zatvorene banke.

'Bit će problematično prihvatimo li kreditne i debitne kartice kao oblik plaćanja jer ne možemo povući novac iz banke', rekao je i dodao da su odluku o odbijanju ovih oblika plaćanja donijeli ovaj tjedan.

A REKLI SU MU DA BUDE OZBILJAN Tsipras traži otpis 30 posto grčkog duga?

Grčka se našla u neistraženim vodama nakon što su njezini stanovnici na nedjeljnom referendumu rekli 'ne'. Potez je to koji je postavio nove izazove pred ostale članice eurozone i institucije Europske unije.

Grčki premijer Alexis Tsipras vraća se pak za pregovarački stol za kojim će pokušati doći do novog dogovora s vjerovnicima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene