Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio pisanje medija

Grčić: Istina je što ste čuli, na Pantovčak idemo sa 67 potpisa potpore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić potvrdio je u četvrtak medijske napise da koalicija Hrvatska raste na popodnevne konzultacije kod predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović ide sa 67 potpisa izabranih saborskih zastupnika.

"Ono što ste pročitali u medijima je istina, u ovom trenutku imamo 67 potpisa. Iznenađenja su uvijek moguća, ali se ne događaju često", rekao je Grčić novinarima uoči sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

Upitan što očekuje od konzultacija na Pantovčaku ustvrdio je kako su one dio procesa koji ide dalje, a pregovori s Mostom teku. "Vjerojatno ćemo danas finalizirati dio koji smo pregovarali u smislu naših stajališta po svim točkama po pojedinim područima, a nadopunit ćemo ih sa stajalištima vezanima uz današnje pregovore. Idemo prema Mostu s jasnom ponudom", istaknuo je.

Na Pantovčaku poslijepodne konzultacije o mandataru

Na pitanje je li provediv zahtjev Mosta za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu Grčić je odgovorio kako ne zna točno o kakvim je zahtjevima riječ, te da će se zaključak o tome donijeti nakon što se obave pregovori.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović na isto je pitanje odgovorio kako "treba razmotriti sve što doprinosi poboljšanju stanja u okolišu i to podržati, ali i sagledati sve druge implikacije".

Grčić i Zmajlović nisu željeli komentirati izjavu bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je u srijedu navečer pušten iz istražnog zatvora, da pravosuđe radi protiv njega. "Mi se kao Vlada ne miješamo u posao pravosuđa", istaknuo je Grčić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene