Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Štetna politika"

PRORAČUN ZAGREBA OPASNO "VISI": HDZ-ovci ostali suzdržani u prvom čitanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski zastupnici SDP-a i HNS-a najavili su da neće podržati proračun Grada Zagreba za 2017. koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, i to niti u prvom čitanju, koji je na skupštinskoj sjednici u četvrtak, a niti u drugom čitanju, koje će na sjednicu doći 20. prosinca.

Ako proračun ne podrže ni zastupnici HDZ-a, Grad Zagreb dobit će povjerenika i donijet će se odluka o privremenom financiranju. U prvom su čitanju zastupnici HDZ-a i HSLS-a ostali suzdržani, objavio je na Twitteru gradski zastupnik SDP-a Dominik Etlinger.

Pročitajte i ovo Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina

Ranije je istaknuo je kako SDP-ovi gradski zastupnici proračun niti jednom nisu podržali u ovom mandatu jer smatraju da se Grad Zagreb vodi u lošem smjeru i ne mogu podržavati lošu politiku Milana Bandića.

"Smatramo da je Bandićeva politika štetna, da on donosi odluke koje su suprotne željama, interesima i potrebama građana. Tako da nećemo podržati proračun", poručio je Etlinger. Istaknuo je da proračun nije razvojan, već je postizborni i predizborni.


"Postizborni zato što su završili izbori prošle godine, na kojima je Bandić dijelio novac Zagrepčana po Hrvatskoj, a predizborni zato što isto to planira raditi sada za šest mjeseci na lokalnim izborima. Mi takav prijedlog ne možemo podržati", poručio je Etlinger u izjavi novinarima.

 

Na pitanje hoće li SDP takav stav imati i 20. prosinca, kada će se proračun naći u drugom čitanju pred gradskim zastupnicima, Etlinger je rekao da se njihov stav ne mijenja preko noći.

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak najavio je da HNS ni u prvom ni u drugom čitanju neće podržati prijedlog gradskog proračuna za 2017. godinu.

Stojak je objasnio da taj prijedlog proračuna nije ambiciozan niti je kvalitetno napravljen.

"Prijedlog proračuna je isključivo predizborni proračun Milana Bandića za lokalne izbore i nema smisla uopće raspravljati o tome da se njime nešto u Gradu Zagrebu kvalitetno može postići. Ne može se, jer način upravljanja Gradom je loš. Problem je u tome da svi oni projekti koje je gradonačelnik najavio prije četiri godine, i prije osam godina i prije 12 godina nisu ostvareni i on ih samo prebacuje iz proračuna u proračun i ne realizira ih. I zato nema nikakvog smisla takvu politiku podržavati. Mi to u HNS-u nećemo podržati, a kako će se druge političke opcije postaviti za 20 dana na konačnom izglasavanju proračuna, vidjet ćemo", rekao je Stojak.

Rekao je da, ukoliko oni koji su podržali proračun za 2016. odluče ovog puta ne podržati proračun za 2017., Grad Zagreb će dobiti povjerenika i s njime će ići na lokalne izbore.

"Ako Grad dobije povjerenika, donijet će se odluka o privremenom financiranju, svi će dobivati plaće, isplaćivat će se sve preuzete ugovorne obveze. Jedino nećemo imati gradonačelnika koji bi s našim novcima financirao svoju predizbornu kampanju", poručio je Stojak. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene