Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gradska skupština prihvatila Urbanističke planove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka Gradska skupština prihvatila je većinom glasova konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja Resnik II nakon što je taj plan u cijelosti prenamijenjen u zonu za gradnju trgovačkog centra.

Na devet hektara zemljišta u vlasništvu Darka Turopoljca, Nine Đonđića i Josipa Šarka, uskoro će niknuti trgovački centar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obrana sela Krave u Francuskoj odsad mogu slobodno mukati, a dozvoljeni su i "mirisi" sela Slika nije dostupna Usred sezone UMAG: GOSTI HOTELA OGORČENI - 'Izgledalo je kao da je počeo rat'

Gradska skupština prihvatila je amandman zastupnika Ivana Šikića kojim je tražio da cijeli plan bude samo za trgovački centar, a odbacila amandman HNS-ove zastupnice Alenke Košiše Čičin-Šain koja je tražila da se područje UPU-a prenamijeni u poduzetničku zonu.

U ime kluba HNS-a Košiša Čičin-Šain rekla je da se radi o devet hektara zemljišta koje nije narušeno gradnjom. Grad se razvija samo kao spavaonica, a industrijske zone se iseljavaju, pa bi gradska politika trebala osigurati razvoj poduzetništva i osnivanje poduzetničkih zona.

Neovisni zastupnik Stipe Tojčić rekao je da Grad mora kupiti zemljište dok je jeftino i sam ga sebi prenamijeniti iz zelene u poslovnu zonu. Upitao je koliko će Grad platiti zemljište za potrebnu prometnu infrastrukturu.

Asja Bebić upozorila je da se zemljište nalazi blizu vodozaštitnih područja pa tamo ne bi trebalo biti proizvodnje.

Gradska skupština prihvatila je većinom glasova i konačni prijedlog UPU-a Savska-Šarengradska sjever.

Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje Jadranka Veselić-Bruvo kazala je da se na sjevernom dijelu mogu podići zgrade do devet katova, a za svaku gradnju treba riješiti parkirališno-garažna mjesta. Usto 20 posto prirodnog terena treba sačuvati.

Na južnom dijelu predviđena je gradnja do 41 kata (prizemlje plus 40 katova) ali to će se odrediti nakon provedbe arhitektonskog natječaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene