Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalirali HDZ i SDSS

Gradonačelnikova stranka završila u oporbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski HDZ od potpunog izbornog neuspjeha spašavaju Srbi. SDSS u Gradskom vijeću Vukovara podupire HDZ, te na mjesto predsjednice vijeća dovodi bivšu gradonačelnicu Zdenku Buljan. Srbi tako svojim glasovima novoizabranog SDP-ovog gradonačelnika šalju u oporbene klupe.

Na jednoj strani 13 vijećnika HDZ-a, na drugoj 13 vijećnika SDP-a. Desni blok predvodi bivša gradonačelnica Zdenka Buljan, lijevi sadašnji gradonačelnik Željko Sabo. Konzultacije i na jednoj i na drugoj strani. Neizvjesnost prekidaju tri vijećnika SDSS-a, oni ruke dižu za HDZ. Bivša gradonačelnica poznata po aferi dodjele gradskog stana svojoj kćeri, nova je predsjednica gradskoga vijeća. 'Ja pozivam sve da zajedno nastavimo raditi u interesu sugrađana i realizirati ono što je započeto, a nije dovršeno', rekla je Zdenka Buljan, predsjednica Gradskog vijeća Vukovara.

Pročitajte i ovo Stipo Mlinarić Politička prepucavanja Članovi Domovinskog pokreta dežuraju kod Dunava, SDSS poručio: "Vidimo da ne možemo sudjelovati u Koloni sjećanja" Milorad Pupovac, Anja Šimpraga Uoči obljetnice tragedije Pupovac ne ide u Vukovar, potpredsjednica Vlade upozorila: "Trebali smo i htjeli biti u Koloni sjećanja, ali ne možemo"

Nastaviti započeto novom gradonačelniku neće biti lako. Gradska je blagajna u minusu 17 milijuna kuna, a ni u Vijeću nema većinu. 'Ja kao gradonačelnik nikad neću predlagati nešto što je protiv interesa građana i grada Vukovara. Ne vidim razloga da se ne možemo dogovoriti', rekao je Sabo. U interes građana zaklinje se i SDSS. 'Naravno da će kvalitetni projekti biti presudni i ono što je u interesu građana mi ćemo na taj način se ponašati', rekao je Dejan Drakulić iz SDSS-a. Je li interes građana uistinu ispred stranačkih interesa pokazat će se već kod prvog glasanja na idućoj sjednici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene