Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovarski HDZ od potpunog izbornog neuspjeha spašavaju Srbi. SDSS u Gradskom vijeću Vukovara podupire HDZ, te na mjesto predsjednice vijeća dovodi bivšu gradonačelnicu Zdenku Buljan. Srbi tako svojim glasovima novoizabranog SDP-ovog gradonačelnika šalju u oporbene klupe.


Na jednoj strani 13 vijećnika HDZ-a, na drugoj 13 vijećnika SDP-a. Desni blok predvodi bivša gradonačelnica Zdenka Buljan, lijevi sadašnji gradonačelnik Željko Sabo. Konzultacije i na jednoj i na drugoj strani. Neizvjesnost prekidaju tri vijećnika SDSS-a, oni ruke dižu za HDZ. Bivša gradonačelnica poznata po aferi dodjele gradskog stana svojoj kćeri, nova je predsjednica gradskoga vijeća. 'Ja pozivam sve da zajedno nastavimo raditi u interesu sugrađana i realizirati ono što je započeto, a nije dovršeno', rekla je Zdenka Buljan, predsjednica Gradskog vijeća Vukovara.

Vezani članci Ivan Penava, Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Plenković o prosvjedu u Vukovaru: "Nema prosvjeda, koliko sam ja shvatio", Penava: "Razgovarali smo neozbiljno" Slika nije dostupna HDZ opet izgubio Vukovar

Nastaviti započeto novom gradonačelniku neće biti lako. Gradska je blagajna u minusu 17 milijuna kuna, a ni u Vijeću nema većinu. 'Ja kao gradonačelnik nikad neću predlagati nešto što je protiv interesa građana i grada Vukovara. Ne vidim razloga da se ne možemo dogovoriti', rekao je Sabo. U interes građana zaklinje se i SDSS. 'Naravno da će kvalitetni projekti biti presudni i ono što je u interesu građana mi ćemo na taj način se ponašati', rekao je Dejan Drakulić iz SDSS-a. Je li interes građana uistinu ispred stranačkih interesa pokazat će se već kod prvog glasanja na idućoj sjednici.