Obavijesti Video Pretražite Navigacija
eksplozivna sredstva

Kakav ulov! Građani pronašli ručne bombe i tromblonske mine: Policija uputila važno upozorenje

Minsko-eksplozivna sredstva
Minsko-eksplozivna sredstva Foto: PU ličko-senjska
Tijekom proteklog vikenda građani na području Ličko-senjske županije pronašli su razna minsko-eksplozivna sredstva.

Tijekom proteklog vikenda građanin u Širokoj Kuli pronašao je minobacačku minu koja je virila iz zemlje. Osim toga, u nedjelju je u koritu rijeke Otešice građanin pronašao pet ručnih bombi, dvije trenutne tromblonske mine i tromblonsku osvjetljavajuću minu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pretresli mu i kuću Otišli u Zagreb kako bi nabavili kokain za preprodaju, a onda je sve izmaklo kontroli: 20-godišnjak završio s kaznenom prijavom

Pročitajte i ovo Ilustracija Uznemirili se Građani u panici: Zvali policiju zbog mladića s puškom. Ispostavilo se da razloga za strah nije bilo...

"Sva navedena minsko-eksplozivna sredstva policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je i pohranio u skladište do uništenja", priopćili su iz PU ličko-senjske.

Iz policije su nam potvrdili kako rijeka nije presušila, ali i da je vodostaj jako nizak.

Policija uputila upozorenje 

Policija je, nakon pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava, građanima uputila važno upozorenje koje prenosimo u cijelosti:

"Policijska uprava ličko-senjska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Pročitajte i ovo Ilustracija istraga je u tijeku Tragedija u Beču: Policija će zbog smrti bebe ispitati njenog brata (11)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAGEDIJA KOD NOVSKE VIDEO Pogledajte kako goleme dizalice dižu uništeni vlak. Ozlijeđen radnik HŽ-a

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene