Oružje predano na uništavanje u Gospiću - 2
Oružje predano na uništavanje u Gospiću - 2 Foto: PU ličko-senjska

Stanovnik Gospića dobrovoljno je u četvrtak policiji predao 13 kilograma privrednog eksploziva, 50 metara detonirajućeg štapina i nekoliko različitih eksplozivnih naprava.


Policijska uprava ličko-senjska objavila je kako je stanovnik Gospića u četvrtak dobrovoljno predao na uništavanje 13 kilograma privrednog eksploziva, 5 tromblonskih osvjetljavajućih mina, 50 metara detonirajućeg štapina, 5 trotilskih metaka, 2 ručne bombe i elektrodetonatorsku kapislu. 

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je izuzeo predmete i pohranio ih u skladište do uništenja.

Oružje predano na uništavanje u Gospiću - 2 Oružje predano na uništavanje u Gospiću - 1 Foto: PU ličko-senjska

 

Iz PU su se zahvalili svima koji odluče dobrovoljno predati oružje. "Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost", napisali su.

Ilustracija Rambo s Dugog otoka: Ukrao Talijanu ronilačku opremu te mu prijetio smrću, kada su policajci stigli u njegov dom, imali su što i vidjeti

Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču - 3 Otkrivena piromanka u Istri: Zapalila aute i plastenike s maslinama, išarala zgradu...

Podsjetili su da ako građani posjeduju bilo kakvo oružje kojeg se žele riješiti, da ga ne donose u postaju. "Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti", napisali su.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju