Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimat će i brzinu

Grad Zagreb planira postaviti 100 novih kamera za nadzor prometa: Doznajte gdje će vas sve snimati i što će bilježiti

Moderne kamere (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Moderne kamere (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Moderne kamere (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Moderne kamere (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kamerama do veće sigurnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Kamerama do veće sigurnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nadzorne kamere (Foto: Dnevnik.hr) Nadzorne kamere (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Videonadzor u gradu Zagrebu (Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Grad Zagreb raspisuje natječaj za 100 novih kamera za nadzor prometa. Kamere će, između ostaloga, moći snimati i brzinu.

Iz Grada Zagreba potvrdili su nam da će u sklopu opremanja centra za nadzor prometa nabaviti fiksne kamere za opći nadzor, fiksne prometne analitičke videokamere, kamere za detekciju prometa, kao i PTZ kamere koje omogućuju promatranje vrlo širokog područja, s mogućnošću okretanja glave kamere u svim smjerovima, čime pokrivaju kut gledanja od 360 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Uvode se kamere u tramvaje, ilustracija Rak rana Stižu nove kamere koje će biti u tramvajima: Pogledajte što će sve kontrolirati Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni

Svrha kamera je brojanje prometa, mjerenje brzine kretanja i detekcija motornog prometa, priopćili su iz Grada.

Postavit će se ukupno 100 kamera navedenih tipova na potezu Avenije Većeslava Holjevca, od raskrižja sa Ulicom Savezne Republike Njemačke do raskrižja sa Ulicom Thomasa Jeffersona te na potezu Zagrebačke avenije, od raskrižja s Marohnićevom ulicom do raskrižja s Ulicom Slavenskoga.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene