Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao i Vili Beroš

"Dao Bog da te sutra gledamo kako crkavaš": Poznati epidemiolog u strahu za svoj život

Aktualno Galerija Prijetnje Bernardu Kaiću - 2 Prijetnje Bernardu Kaiću - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prijetnje Bernardu Kaiću - 1 Prijetnje Bernardu Kaiću - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prijetnje Bernardu Kaiću - 6 Prijetnje Bernardu Kaiću - 6 Foto: DNEVNIK.hr Prijetnje Bernardu Kaiću - 5 Prijetnje Bernardu Kaiću - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Prijetnje Bernardu Kaiću - 4 Galerija 1/8 >>
Bernard Kaić, jedan od najpoznatijih liječnika u Hrvatskoj, strahuje za život. Kaže da ga imućna osoba, s velikim ugledom u društvu, prati i prijeti mu. Priču o tome napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

"Dao Bog da te sutra gledamo kako crkavaš", "Maliciozan egocentrik", "Daj rezervoar svojih kćerki i žene i mame koja te ispljunula da ih cijepe" – to je samo dio prijetnji upućenih epidemiologu Bernardu Kaiću. Riječ je o komentarima pratitelja jednog od njegovih neistomišljenika na objavu u kojoj Kaića vrijeđa na osobnoj razini.

Epidemiolog priznaje da je zbog svega zabrinut za svoj život i sigurnost, ali i za sigurnost svojih bližnjih, tim više jer je riječ, kako kaže, o bolesno opsjednutoj osobi koja ima znatan društveni utjecaj i osobi koja ima mnogo novca. Sa svime je upoznat i ministar Vili Beroš.

"I osobno sam izvrgnut prijetnjama. Prijetnji ima i kako drukčije mogu reagirati nego osuditi takve prijetnje. S obzirom na to da sam upoznat sa specifičnim elementima navedenog slučaja, mislim da će se to riješiti", rekao je.

Pročitajte i ovo Uhićen još jedan napadač na maloljetnike Novo uhićenje VIDEO U Vukovaru uhićen još jedan napadač na maloljetnike: Policija objavila detalje

Kaić prijetnje nije prijavio policiji, ali je sve javno iznio, kako kaže, za slučaj da se nekakvo zlo dogodi njemu ili njegovim bližnjima. Prijetnje liječnicima i epidemiolozima, ali ne samo njima, eksplodirale su s pandemijom. Cijeli je Stožer civilne zaštite prešao put od heroja do glavnih neprijatelja u očima protivnika epidemioloških mjera i cijepljenja.

Organizirani su prosvjedi, pozivalo se na neposluh, falsificirale su se potvrde. Prosvjednici su dolazili na kućne adrese članova Stožera, a nekoliko je osoba pravomoćno i osuđeno zbog prijetnji koje su im na razne načine upućivali.

"Želim reći da je Bernard Kaić osoba ekstremnog epidemiološkog znanja. Osoba koja je mogla i prije pandemije i za vrijeme pandemije i sada otići u Europski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti, ali ostaje i radi u Hrvatskoj", napomenuo je ministar.

Bernard Kaić prijetnje nije želio komentirati pred kamerama Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene