Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Šef uprave HEP-a o tragediji u hidroelektrani: "Ovo je dan dubokog pijeteta za sve nas"

Aktualno Galerija Vice Oršulić, predsjednik uprave HEP-a Vice Oršulić, predsjednik uprave HEP-a Foto: DNEVNIK.hr Paula Klaić Saulačić i Vice Oršulić Paula Klaić Saulačić i Vice Oršulić Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik uprave HEP-a za Dnevnik Nove Tv Predsjednik uprave HEP-a za Dnevnik Nove Tv Foto: DNEVNIK.hr +0 Predsjednik uprave HEP-a za Dnevnik Nove Tv Galerija 1/4 >>
Prošlo je pet godina od tragedije u Hidroelektrani Plat u kojoj su život izgubile tri osobe, a o toj je temi s predsjednikom uprave HEP-a Vicom Oršulićem razgovarala Paula Klaić Saulačić.

Obilježena je peta godišnjica požara u Hidroelektrani Plat u kojem su život izgubila tri zaposlenika – Mato Maškarić, Davor Pozniak i Ivica Zvrko. Suđenje u kojem se traže odgovorni za propuste koji su doveli do ovakve nesreće počelo je prošle godine, a iduće ročište zakazano je za kraj ovog mjeseca.

Prvi je put na obilježavanje obljetnice tragedije stigao predsjednik uprave HEP-a, a s Vicom Oršulićem je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

"Taj datum je dan dubokog pijeteta za sve nas u HEP-u. Sjećamo se naših tragično preminulih radnika, ali i svih djelatnika koji su stradali obavljajući svoje zadatke", rekao je te dodao da je u kontaktu roditeljima preminulih, koji nisu bili na obljetnici.

Pročitajte i ovo Donald Trump Značajna prednost Donald Trump prvi izbor republikanaca: Nadaju se da može pobjediti Bidena

Oršulić je sadašnju funkciju preuzeo tek nedavno, nakon što je s nje zbog optužnice za bespravnu gradnju smijenjen Frane Barbarić.

"Znate da je HEP pokretač hrvatskog gospodarstva. Cilj nam je nastaviti i poboljšati ulaganja u sve investicijske projekte, pogotovo u obnovljive izvore energije. Isto tako radimo intenzivno s Vladom RH i sprječavamo cjenovni udar električne energije i plina na naše građanstvo i poduzetništvo i provodimo sve mjere Vlade", napomenuo je.

Pročitajte i ovo Kandidati za glavnog državnog odvjetnika Izbor za šefa DORH-a Objavljeni programi i životopisi kandidata za glavnog državnog odvjetnika: Evo što žele promijeniti

Vladina odluka o subvencioniranim cijenama struje i plina na snazi će biti do 31. ožujka, a još se ne što će s cijenama biti nakon toga.

"Vidjet ćete na vrijeme što će biti i sa svime ćete biti upoznati", kratko je rekao Oršulić te pojasnio koju ulogu Barbarić sada ima u HEP-u.

"Sukladno kolektivnom ugovoru, on će prihvatiti mjesto koje mu pripada. On to još nije učinio, teče rok za 30 dana i kada on prođe, bit ćete upoznati sa svime", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene