Facebookom se širi dopis gradonačelnice Supetra Ivane Marković Počasnom bleiburškom vodu, koji je od nje tražio donaciju. "Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije", stoji u odgovoru.

Galerija


Gradonačelnica Ivana Marković potvrdila nam je da se radi o njihovu dopisu te da je Počasni bleiburški vod od Grada Supetra tražio donaciju za nastavak izgradnje cjelovitog Spomen-središta žrtvama bleiburške tragedije u Austriji.

Vezani članci Torcida, ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Torcida se oglasila o napadu u Supetru: "Ovakvo kolektiviziranje krivnje nedopustivo je i zlonamjerno" Supetar (Foto: Dnevnik.hr) Zbog nedovoljne izlaznosti propao referendum o otpadu na Supetru

"Svakoj žrtvi treba iskazati pijetet, ali način na koji se to do sada radilo, u ovom slučaju je krivo, na što je jasno ukazala i Katolička Crkva u Austriji", rekla nam je gradonačelnica.

U dopisu, koji se munjevitom brzinom širi društvenim mrežama, gradonačelnica je objasnila zašto uskraćuje donaciju za izgradnju Spomen-središta u Austriji.

"Poštovani predsjedniče g. Vukojević, poštovani predsjedniče NO g. Šeks i poštovani voditelju Predstavništva g. Vukušić. Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi protiv okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora.

U ratu je stradalo 110 djece, dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja. Proslavu ćemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka", stoji u odgovoru gradonačelnice.

Službeni dopis Grada Supetra na svojoj stranici na Facebooku podijelio je predsjednik slavonskobrodskog SDP-a Stribor Valenta.