Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidatkinja za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je kako današnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja nije mjesto za zviždanje i političke kampanje, već dan za zajedništvo.


HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je kako nije bilo potrebe za današnjim zvižducima u Kninu tijekom obraćanja najviših državnih dužnosnika u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, istaknuvši da ta proslava nije mjesto bilo kakvom politiziranju.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Arbitraža je mrtva, neka se sastanu Milanović i Cerar' Slika nije dostupna Proslava Oluje u Zagrebu: Ovdje pročitajte detalje mimohoda

"Ovdje danas odajemo počast domovini, svim braniteljima koji su položili živote i dali žrtve za domovinu i ovo nije mjesto za bilo kakvo politiziranje pa ću se ispričati od bilo kakvih političkih pitanja. Jer, ovaj je dan za zajedništvo, a ne za političke kampanje", poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

FOTO Državni vrh u Kninu na obljetnici 'Oluje'

Na novinarsku opasku kako je ona predsjednička kandidatkinja te da se ne mogu izbjeći politička pitanja, odgovorila je kako je, osim što je kandidatkinja za predsjednicu Republike, isto tako i hrvatska državljanka, Hrvatica, vjernica i osoba koja duboko poštuje žrtvu koju su položili hrvatski građani da bi Hrvatska bila slobodna.

"Molim vas, nemojte danas politizirati, nemojmo se dijeliti, previše smo podijeljeni, danas je potrebno zajedništvo", poručila je Grabar Kitarović novinarima. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook