Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kampanja za parlamentarne izbore u Hrvatskoj zanima i europske medije. Slovenski kolege prate nas u stopu, a najveći naglasak stavljaju na prljavu kampanju uvredama između dviju, prema istraživanjima, najjačih stranaka.


'Oštre riječi u susjedstvu' te 'Kampanja koja diže prašinu' samo su neki od naslova medija iz susjedne nam Slovenije. 

Vezani članci Zoran Milanović Milanović ne odustaje: Predložit će Saboru svojeg kandidata za predsjednika Vrhovnog suda Vrhovni sud, zgrada Milanović će u srijedu na stol dobiti prijave za predsjednika Vrhovnog suda, bira između troje kandidata

Iako hrvatsku kampanju pomno prate, najviše su prostora posvetili posljednjem verbalnom sukobu dviju najjačih stranaka. 

Nevjerojatno je susjedima da jedna stranka u Hrvatskoj drugu, zbog sličnoga slogana, uspoređuje sa Slobodanom Miloševićem.

Zoran Milanović tvrdi kako se radi o činjenicama.

'Govorim o činjenicama, bez želje da ikoga uvrijedim. Milošević je 1996. imao slogan 'Idemo dalje', kao i HDZ na izborima 3. siječnja. Isti slogan HDZ ima i danas. To su činjenice. Nisam nikoga htio uvrijediti niti sam htio usporediti Sanadera i Miloševića u vrijednosnom smislu, ali da imaju iste slogane - imaju. I s tim sloganima se uvijek gube izbori', tvrdi Milanović.

Sanader odgovara kako 'izjaviti tako nešto zaista je smiješno'.

'Mislim da je riječ o jednoj politici za koju se ne može reći da je zrela i odgovorna nego da je zelena. Riječ je o zelenom političaru', rekao je predsjednik HDZ-a.