Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan apsurd

Ovako izgleda nadstrešnica od 150.000 kuna u Kašini, nije uspjela prekriti ni cijelu pozornicu - oglasili se i iz Grada Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 150.000 kuna plaćena je nadstrešnica veličine 38 metara kvadratnih postavljena na pozornicu ispred mjesnog odbora u Kašini. Zapravo je to trebala biti natkrivena pozornica za lokalne manifestacije u slučaju kiše.

Grad Zagreb platio je gotovo 150.000 kuna, točnije 149.973,75 kuna s PDV-om, nadstrešnicu 38 kvadratnih metara u Kašini. Nadstrešnica je postavljena na već postojeću pozornicu. Jedan kvadratni metar nadstrešnice plaćen je oko 4000 kuna. Osim same konstrukcije, u troškovniku se spominje i šest lampi te četiri utičnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bandića pozvali da zaustavi devastaciju Povjesničari umjetnosti uz Zrinku Paladino: Hrabro i uz rizik po vlastitu karijeru pokazala je put Slika nije dostupna Razgovarali smo sa stručnjakom Evo u čemu je pravi problem terase na Cvjetnom

Osim 150.000 kuna za nadstrešnicu u planu komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Sesvete za ovu godinu predviđeno je i 70.000 kuna za projekt nadstrešnice, i to kao stavka koja je u plan prenesena iz prošle godine, objavio je na Facebooku Radio Student. 

Točno 149.973,75 kuna (pdv uključen) stajala je ova „magična kutija“, odnosno nadstrešnica površine 38,13 m2 postavljena...

Posted by Strah od slobode on Sunday, November 15, 2020

"Ovo je smiješno. Ja sam ne bih ovo dopustio. Trebalo je ići do kraja ovog betonskog dijela, natkrivanje cijelog betonskog dijela. Ovo je dvije trećine", poručio je predsjednik kašinskog mjesnog odbora Miljenko Bertović, koji je se oglasio i na Facebooku te kazao da se prašina o izgledu vanjske pozornice iz društvenog doma podigla s razlogom.

Tvrdi kako mjesni odbor nije imao veze s financijama nego Grad Zagreb. Skupocjena građevina trebala je ustvari biti vanjska pozornica za mjesne manifestacije, poručuje. 

Nedovoljna koordinacija

''Naime, projekt vanjske pozornice bio je predložen još u prošlom sazivu MO Kašine i župnika Matije Pavlakovića da bi je izgradili do proslave obljetnice 800 godina župe Kašina. Iako se ona nije uspjela izgraditi u prošlom sazivu MO Kašine, i dalje je podržan taj projekt te su ga odobrili gradska četvrt Sesvete i Grad Zagreba.

Ovakav izgled razlog je legalnog puta gradnje te nedovoljne koordinacije između projektanta i nas - predstavnika mjesta. Projekt smo vidjeli tek kad je izvođač došao na izvršenje radova te ostali u šoku'', napisao je.

Bertović ističe da su iz MO Kašina sazvali hitan sastanak s pročelnicom mjesne samouprave, GČ Sesvete, projektantom, nadzorom i izvođačem.

''Ukazali smo na problematiku i potrebu HITNE nadopune projekta, tj. natkrivanje cijele pozornice. Sve gore navedene strane složile su se s tim te je dobivena suglasnost župnika da možemo graditi do granice župnog zemljišta kako bi pozornica mogla biti u cijelosti pokrivena. U drugoj fazi ide doprojektiranje te proširenje i natkrivanje vanjske pozornice u cijelosti. Sukladno s vremenskim okolnostima radovi bi trebali biti završeni ove godine'', poručio je.

Iz Grada Zagreba su odgovorili: 

"Zaprimljene su dvije ponude. Po dovršenom postupku pregleda i ocjene zaprimljenih ponuda odabrana je ponuda ponuditelja MODERNI ALATI I STROJEVI d.o.o. u iznosu od 149.973 kune s PDV-om, s obzirom na to da je ista povoljnija te udovoljava svim zahtjevima iz dokumentacije za nadmetanje". 

Mještani baš i ne vjeruju. "Pa to su vam i toaleti i okretišta, nadstrešnice. To vam je sve isto", kaže Zlatko iz Zagreba.

Uvriježila se i jedna uzrečica među stanovnicima Kašine koja kaže - čovjeku koji kisne nadstrešnica je od neprocjenjive vrijednosti.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene