Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA ODBORU ZA GOSPODARSTVO

Komunikologinja otkriva zašto je Dalić dodirivala Ramljaka te jesu li se pripremili na ispitivanje

Dr.sc. Gordana Lesinger, komunikologinja (Foto: Dnevnik.hr)
Dr.sc. Gordana Lesinger, komunikologinja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dr.sc. Gordana Lesinger, komunikologinja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Nastup izvanrednog povjerenika i potpredsjednice Vlade prepričava se i danas. A mi smo provjerili tko se u političkoj areni pokazao boljim: Martina Dalić i Ante Ramljak ili oni koji su ih zbog Agrokora Sabor i pozvali.

Za maratonsko saslušanje, pita li se komunikacijske stručnjake, i Dalić i Ramljak bili su itekako uvježbani. "Sama činjenica da je povjerenik imao i na papiru pripremljene teze, koje je jednako tako provlačio kroz tijek ispitivanja, govori da su se itekako dobro pripremili. Odaslali su one poruke koje su htjeli", kazala je dr.sc. Gordana Lesinger, komunikologinja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Tema Agrokor Premijer Plenković nakon sastanka u HDZ-u i dalje skriva imena kandidata za novog izvanrednog povjerenika, ali otkriva i jednu novost Gordan Jandroković (Dnevnik.hr) Vruće pitanje Uži Plenkovićev krug sastao se zbog Agrokora: ''Premijer će donijeti odluku kad za to bude vrijeme''

Vladin dvojac čitao je poruke, došaptavao se, a u nekoliko je navrata ministrica i potpredsjednica Vlade i dodirom ruke smirivala povjerenika.

"To definitivno jest nekakav prisniji odnos nego što bi to bio u nekakvim drugim okolnostima. Znači da se dovoljno dobro poznaju, bliski su i imaju dodatni odnos povjerenja", kazala je dr. Lesinger.

Za njih neugodna pitanja o Agrokoru i skupim savjetničkim uslugama vješto su izbjegavali. Saborski zastupnici jučer su bili glavni istražitelji. "Ne mogu reći da je Dalić imala taj stav 'mogu kako hoću', ali je bila poprilično samouvjerena u svoju poziciju", navela je Lesinger.

A danas sa saborske govornice - međusobni kritičari. No, ni vladajući ni oporba nisu dobili prolaznu ocjenu naše sugovornice. "Samu poantu tog nekakvog ispitivanja, gdje su trebali doći do zaključka - što, gdje, kada, kako i zašto - mi kao gledatelji i javnost, nismo dobili", kaže Lesinger.

Ramljak je, nakon brojnih prozivki, spreman i preuzeti krivnju. "Možda on tu na neki način kupuje svoj prostor i pravi možda uzmak u slučaju da ne dobije potporu Vlade...", rekla je Lesinger. Za koju ne znamo je li uz njega, kao što je i Martina Dalić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene