Gordan Maras se oprostio od Hrvatskog sabora
Gordan Maras se oprostio od Hrvatskog sabora Foto: Facebook

SDP-ovac Gordan Maras fotografijom i objavom na Facebooku oprostio se od Hrvatskog sabora. Bio je saborski zastupnik 12 godina.


Gordan Maras nakon 12 godina u saborskim klupama danas se oprostio od Hrvatskog sabora. Na Facebooku je objavio posljednju fotografiju iz Sabora.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer Plenković o slučaju tragično preminule djevojčice: "Odgovornost treba tražiti kod onoga tko se bavio tim slučajem" Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević pitao Plenkovića o aferama HDZ-a: "Jeste li premijer koji zna ili premijer koji ne zna?"

''Nakon 12 godina danas sam zadnji dan zastupnik. Hvala vam svima od srca na strpljenju i podršci. Idemo dalje, život je veličanstveno putovanje! Vaš, Gordan Maras'', napisao je u objavi ispod koje je dobio brojne komentare podrške. 

Nakon 12 godina danas sam zadnji dan zastupnik. Hvala vam svima od srca na strpljenju i podršci. Idemo dalje, život je veličanstveno putovanje! Vaš, Gordan Maras

Posted by Gordan Maras on Tuesday, July 21, 2020

Inače, Maras je u 9. sazivu Sabora bio jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika sa 2426 javljanja za riječ. Ispred njega je samo Miro Bulj koji se za riječ javio 3252 puta.

Osim toga, Gordan Maras je i rekorder po broju kazni. Među više od 770 kazni koje su izrečene svim zastupnicima, Marasu su izrečene 162, što je više od petine svih kazni.

Na parlamentarnim je izborima Maras osvojio 2832 preferencijalna glasa, odnosno 7,32 posto, što mu nije bilo dovoljno za ostanak u Saboru.