Državno izborno povjerenstvo još je jednom upozorilo da je zabranjeno koristiti prostore državnih tijela za kampanju.

Galerija


U sabornici Gordana Marasa nije bilo, ali je njegov stranački kolega Peđa Grbin iskoristio priliku i u vrijeme izlaganja otvorio sporni laptop s reklamnom naljepnicom.

Vezani članci Darinko Kosor, Andrej Plenković, i Branimir Glavaš (Foto: Patrik Macek/Davor Javorovic/PIXSELL) Plenkovića politički počeo javno ucjenjivati HSLS, isto sprema i Glavašev HDSSB, no u HDZ-u uopće nisu zabrinuti Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a (Foto: Dnevnik.hr) SDP kritizirao Bandićevu inicijativu: Zagrebu su potrebni novi mostovi, a ne parking zona

Zbog slučaja Maras u četvrtak navečer sastao se i Odbor za Ustav. Većinom glasova zaključeno je da je presjedatelj imao pravo kad je Marasu dao opomenu.

"Bojim se da će nastavak sjednice Sabora nakon Uskrsa apsolutno proteći u pokušaju promidžbe zastupnika koji su na listama za Europski parlament, a da će rasprava o meritumu i točkama dnevnog reda biti apsolutno u drugom planu", kazao je Branko Bačić, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a.

"To više nije samo priča o laptopu, to nije samo priča o Gordanu Marasu, već je to priča o mogućnosti vladajućih, u ovom slučaju HDZ-a i njegovih satelita da na temelju mišljenja koje dolazi izvana, primjerice iz tijela na koje ovih dana planiraju staviti šapu, mogu arbitrirati tko će u Saboru imati pravo govoriti, a tko ne", smatra Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr