Premijer Andrej Plenković komentirao je danas navode Mare Tomašević da mu je u dva navrata pisala o nasilnom ponašanju svoga supruga, inače HDZ-ovog župana Alojza Tomaševića.


Protiv HDZ-ovog požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića podignut je optužni prijedlog nakon što ga je supruga prijavila za obiteljsko nasilje. 

Vezani članci Gordan Jandroković Ljudi u Banovini čekaju obnovu, Jandroković nakon mise poručio: "Ide nestvarno sporo" Gordan Jandroković, Mario Banožić i Davor Božinović Uspjesi, temeljne vrijednosti, pomiješani osjećaji... ključne su poruke božićnih čestitki šefa Sabora i drugih čelnika

Mara Tomašević, supruga HDZ-ova župana rekla je za medije da je dva puta pisala premijeru Andreju Plenkoviću, prije nego je supruga prijavila policiji, posljednji put kada je na izborima u svibnju izabran za župana, no nikakav odgovor nije dobila.

Andrej Plenković komentirao je danas navode Mare Tomašević i priznao da su nakon što je ona izašla u medije pronašli jedan njezin email u tajništvu HDZ-a te da mu je žao što to nije bilo ranije.

"Ja sam sinoć, kako čitam ono što mogu, prvi put vidio da je ona pisala. Provjerili smo i zaista, pronađen je jedan mail od 30. svibnja koji je došao u tajništvo HDZ-a. To nije bilo prineseno mojoj pozornosti, ali da jest, ja bih reagirao. Žao mi je što nije bilo ranije, potkrala se greška. Ima puno dopisa koji su anonimni, on je u šumi tih mailova bio od strane mladih suradnika u stranci nedovoljno percipiran. Bio sam iznenađen da je ona meni pisala, ja gospođu ne poznajem, ali nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagirali promptno", rekao je Plenković koji je u utorak, odmah čim se saznalo za slučaj, pozvao Tomaševića da podnese ostavku.

Također, raspušten je ogranak HDZ-a požeško-slavonske županije. OVDJE pročitajte kako se može smijeniti župan ukoliko ne da ostavku.

I HDZ-ov Gordan Jandroković uoči sjednice Sabora komentirao je slučaj požeško-slavonskog župana i člana stranke Alojza Tomaševića osumnjičenog za nasilje nad suprugom.

"Upravo sam dobio tu informaciju, provjerit ćemo zašto predsjednik HDZ-a o tome nije bio informiran, očito je u stranci došlo do pogreške. Kad smo doznali, reagirali smo promptno, raspustili smo ogranak HDZ-a požeško-slavonske županije", kazao je Jandroković.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju