Opomenom koju je ''zaradio'' Mostov zastupnik Božo Petrov Hrvatski sabor u četvrtak je počeo radni dan u kojem će raspraviti prijedlog da se izmjeni Zakon o doplatku za djecu koji na snagu stupa za desetak dana, 1. srpnja.

Galerija


Božo Petrov tražio je, naime, stanku u ime Kluba Mosta kako bi upozorio da se u Europskom parlamentu raspravlja o zakonu o autorskim pravima i slobodi govora. Europska unija utemeljena je na slobodi, danas postoje zastupnici cenzure interneta, rekao je Petrov, nakon čega se njegove riječi više nisu čule.

Vezani članci Most održao konferenciju (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Most: U ponoć istječe rok za sazivanje izvanredne saborske sjednice o povjerenju Kujundžiću Slika nije dostupna Najnovija analiza: Tko ima koliko ruku zastupnika u Saboru?

"Isključio sam Vas, pa se ne čujete, dobivate opomenu jer kršite Poslovnik", rekao mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ponovno podsjetivši zastupnike kako se stanka može tražiti samo o točki utvrđenog dnevnog reda saborske sjednice.

"Jasno mi je zašto ne želite da se govori o društvenim mrežama", dovikivao je Petrov iz zastupničke klupe, okružen mostovcima koji su istaknuli poruku - ''Sačuvajmo slobodan internet, ne članku 13''.

"Odradili ste igrokaz, to nije korektno, imate mogućnost davanja izjava, sazivanja konferencija, ali u sabornici postoje red i pravila, i molim Vas da ga se držimo", rekao je predsjednik Sabora Jandroković zastupniku Petrovu. (Hina)