Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ubuduće će trebati više paziti kako se ponašate na javnim mjestima. Jer će svako nedolično ponašanje, poput obavljanja nužde, stvaranja buke ili kartanja za novac, biti sankcionirano visokim novčanim kaznama. Banski dvori odlučili su sankcionirati i one koji traže usluge noćnih dama.


Oglasnici vrve seks ponudama, a policija ima pune ruke posla u suzbijanju prostitucije. Hrvatski prekršajni zakon do sada je kažnjavao 'prijateljice noći', ali ne i njihove klijente. No, ulove li ih na djelu mušterije će ubuduće platiti dvostruko veću kaznu od prostitutki. Do čak 10 tisuća kuna. 

Vezani članci Prometna policija/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Novi zakon stupio na snagu, kazne se penju u nebesa. Evo koliko će vas stajati prekršaji u prometu Prometna policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Stižu drastične kazne za prometne prekršaje: Prekršitelji ostaju bez auta do kazne, a policiji će morati platiti čuvanje

Sankcionirat će se i seks na javnom mjestu, i to drastičnim kaznama do pet tisuća kuna. Zaljubljeni parovi od sada će morati biti puno oprezniji. Da je ovo ljeto kad je barku vozio gol na snazi bio novi prijedlog prekršajnog zakona, primoštenskom načelniku, Stipi Petrini, to možda i ne bi palo napamet. Pokazivanje spolnih organa u javnosti ubuće će se kažnjavati s 20 dana zatvora i do 4 tisuće kuna.

Loše se piše i onima, koji obavljaju nuždu na javnim mjestima. Platit će do 2 tisuće kuna. Čak 5 oni, koji vrijeđaju službenike i čelnike lokalnih tijela. Neće se tolerirati ni vrijeđanje policajaca - takvima prijeti tri puta veća kazna, 15 tisuća kuna. Odzvonilo je i neovlaštenoj prodaji ulaznica, uličnom prosjačenju, ali i puštanju glasne glazbe nakon 22 sata.

>> Vlada krenula u sređivanje popisa birača

Nema galame, ali ni neovlaštenog snimanja. Lokalna vlast dužna je obavijestiti o mjestima pod videonadzorom. A onaj tko to radi, primjerice, sa svog balkona bit će kažnjen i do 15 tisuća kuna. Nerede možda i neće zaustaviti, ali uz pomoć snimki lakše će se do onih, koji ih izazivaju. Kada tučnjavu potiče grupa, a ne pojedinac, kazna je dvostruko veća.

Kartati za vlastiti gušt možete, ali ako to činite za novac ili druge materijalne vrijednosti i mamite druge, prijeti vam 50 dana zatvora ili 7 tisuća kuna kazne. Jer udarac po džepu ipak najviše boli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook