Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žurnim korakom tog je četvrtka Ivo Sanader otišao iz Kozarčeve ulice. Praznih ruku, ne odajući da se sprema na bijeg.


Nekoliko sati nakon izlaska iz doma u Kozarčevoj ulici, stigla je obavijest – 'Potvrđujemo da je dr. Ivo Sanader izašao iz RH danas u 11. sati i 10 minuta. Preko graničnog prijelaza Bregana.

Vezani članci Ratko Maček Pred kamere Provjerenog sjeo je Ratko Maček: "Na tom dijelu sastanka, na kojem je navodno bilo riječi o Fimi mediji, ja nisam bio" Ivo Sanader i odvjetnica Jadranka Sloković (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Odvjetnica nije znala da je Sanader u bolnici: ''Bio je na visokim temperaturama u ćeliji okrenutoj prema suncu''

''Tražit će se naravno izručenje', rekao je tada Tomislav Karamarko. Dok su svi pokušavali shvatiti što se upravo dogodilo, Uskokovi dostavljači uzalud su Sanaderu pokušavali uručiti poziv.

Brzo poput njegovog odlaska iz zemlje bilo je i skidanje imuniteta. Otkriveni su i razlozi - udruživanje za počinjenje kaznenih djela i zlouporabe položaja i ovlasti. Nizale su se političke reakcije.

Oglasio se i sam Sanader, telefonski nam je rekao da se vraća navečer. Odvjetniku Mati Matiću javio je pak da stiže za 3-4 dana. Sutradan, dok se nagađalo gdje se skriva, trajao je pretres njegovog doma. Odnijeli su brojne dokumente i računala.

Austrijska policija u 5 sati poslijepodne potvrdila je da je uhitila Ivu Sanader. Avionska karta za Washington koju je netom kupio, ostala je neiskorištena.

Nakon 7 mjeseci u austrijskom pritvoru, Ivo Sanader izručen je u Hrvatsku. Boravišna adresa od tog trenutka postala mu je ona u Remetinečkom zatvoru.