Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluku Ustavnog suda o ukidanju presude Vrhovnog suda u slučajevima "garaža" i "selotejp" Branimir Glavaš ocijenio je u ponedjeljak kao "potvrdu legitimiteta argumentirane i principijelne politike Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i baranje (HDSSB)", te kao "veliki dan za istinu o Domovinskom ratu i cijelu Hrvatsku".


Ustavni sud ukinuo je presudu Glavašu u slučajevima "garaža" i "selotejp", u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nas srpskim civilima u Osijeku 1991., te od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak u kojem je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Vezani članci Fadil Novalić BiH: Pušteni premijer Novalić i suosumnjičeni u aferi s respiratorima Racija u sjedištu Civilne zaštite u Sarajevu - 2 Policija u BiH uhitila dvojicu zbog sporne nabavke respiratora, na ispitivanju bio i premijer FBiH

"Ukidanje presude Vrhovnog suda istinska je potvrda legitimiteta argumentirane i principijelne politike HDSSB-a. Ovo doživljavam kao veliki dan za istinu o Domovinskom ratu i za cijelu Republiku Hrvatsku", izjavio je Glavaš prema priopćenju HDSSB-a.

Ustavni sud je ukinuo pravomoćnu presudu Branimiru Glavašu

"Moja svjesnost da sam svih ovih godina nevin zatočen u zatvoru davala mi je snage izdržati sva ta teška iskušenja. No, neka i sve to što sam prošao bude u spomen i u počast svima onima koji su za neovisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku dali svoje živote, svoje zdravlje i dijelove svojih tijela", rekao je Glavaš. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook