Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš podnio je danas zagrebačkom Općinskom sudu privatnu tužbu protiv Vjenceslava Billa za klevetu.


U tužbi, dostavljenoj medijima, Glavaš ističe kako je Bill 23. srpnja ove godine dao izjavu na Radiju 101 u kojoj je "iznio evidentno klevetničke insinuacije" protiv njega (Glavaša), a izjavu je idući dan prenio dnevni list "24 sata".

Vezani članci Slika nije dostupna POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

U tužbi se navodi kako je Bill rekao: "Iz onoga što znam od 1991.,
siguran sam da se trebam bojati, a postoji i mogućnost da Faber (načelnik osječko-baranjskog PU-a) dobije bombu u dvorište ili u auto, kamen u prozor ili da ga pogodi srpski snajper. Na žalost, srpskih snajpera više nema, ali naći će se za Fabera."

Glavaš smatra da je Bill "jasno i očito" aludirao na njega "kao
bivšu i sadašnju potencijalnu opasnost u tome pravcu" te da je time iznio neistinu koja može štetiti njegovoj časti i ugledu, odnosno da je Bill počinio kažnjivo djelo klevete.

Glavaš u tužbi predlaže da taj slučaj bude u nadležnosti zagrebačkog Općinskog suda, kojemu predlaže da Billa kazni jednomjesečnom zatvorskom kaznom i da naloži objavu presude putem tiska u cijelosti na teret okrivljenika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju